8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa'da hurda tehdidi

Bursa'da hava sıcaklıklarının 30 derecenin üstüne çıkması ile birlikte açık alanlarda bırakılan hurdalar alev alev yanmaya başladı.


Gülbahçe Mahallesi Goncagül Sokak üzerinde boş bir araziye atılan hurdaların alev alması neticesinde, arsaya terk edilen plakasız bir araç da yanarak kül oldu. İtfaiye yetkilileri, özellikle küçük çaplı sanayi atölyelerinin bulunduğu bölgelerdeki sahipsiz arsalarda toplanan hurdaların tasfiye edilmesini isterken, bu tür hurdalık alanlarda başlayan yangınların etrafa sıçrayarak ciddi ekonomik zarara yol açtığına dikkat çektiler.


Zabıta ekiplerinin de çalışma başlattığı açık alanlardaki sahipsiz hurdalar temizletiliyor. Hava sıcaklıklarının yükselmesi ile birlikte en ciddi yangın tehlikesini bu sahibi belirsiz atıkların teşkil ettiğini bildiren itfaiye yetkilileri, bu tür arsalardaki küçük yangınların dahi kendilerine derhal ihbar edilmesini istediler. Petro kimya ağırlıklı ortamlarda için için yanmanın bir anda alevlenme gösterdiğini ve etraftaki meskenlerle, işyerlerine yangının sirayet ettiğini kaydeden itfaiye yetkilileri, vatandaşların alevler oluşmadan, bu tip alanları temizletmelerini tavsiye ettiler.

..
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 11:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?