7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da 'Kalite Günleri' başladı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından organize edilen 'Kalite Şehrinde Kalite Günleri 3' faaliyetleri başladı. Gıda güvenliği, çevre denetim sistemi, iş sağlığı ve kalibrasyon konularından verilecek eğitimler 5 gün sürecek. 

Kervansaray Termal Otel'de düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan TSE Bursa Bölge Müdürü Mustafa Karaman, marka kent Bursa'da böyle bir organizasyonun şehir kimliğine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Programı sadece Bursalı personel tarafından organize ettiklerini anlatan Karaman, profesyonel destek almadıklarını açıkladı. 

Enformasyon ve teknoloji sektöründe çok önemli gelişmelerin yaşandığını ifade eden Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi İlhan Parseker ise, küresel üretim ve pazarlama yapabilen kuruluşların müşterilerini dinleyerek, milyon dolarlar harcadığını ifade etti. Dünyada söz sahibi olabilmek için kaliteli üretmenin önemini vurgulayan Parseker, "Kaliteli üretim rekabetimizi arttırır. Bursa kalite anlamında başarılara imza atmış bir şehirdir. Tekstilden otomotive, tarım ve tarım ürünlerinden makineye, üretimde iç içe olmuş bir şehirdir. İhracatta elde ettiği rakamlarla başarısını göstermiştir. Bursa'nın üretim ve pazarlama alanlarındaki başarısı test edilmiş ve sonuçlar görülmüştür" dedi. 

Bursa'nın markalaşmada önemli başarılara imza attığını dile getiren Parseker, "Başarının anahtar sözcüğü kalitedir. Bunu 8 ilkeyle gerçekleştirebiliriz. Bunlar müşteri odaklılık, liderlik, kişilerin katılımı, proses yaklaşımı, yönetimde sistem yaklaşımı, sürekli iyileştirme, karar vermede gerçekçi yaklaşım ve karşılıklı yarara dayalı tedarikçi ilişkilerdir. Şirketlerimizi bu 8 ilkeyle yöneltmeliyiz. Ülkemizin rekabet gücünü arttırmak için bu ortamları oluşturmalıyız. Bunu uygulamak için de girişimciliğin önünü açmalıyız. Girişimcinin amaçlarına ulaşmasını engelleyen endişe, şüphe ve korkuya da dikkat etmeliyiz" diye konuştu. 

Çarşamba günü, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın konuşma yapacağı 'Kalite Şehrinde Kalite Günleri 3' programı, cuma Günü düzenlenecek sertifika töreniyle sona erecek.

.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 13:26:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?