8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa'da karla mücadele

Türkiye’yi üç gündür etkisi altına alan yoğun kar yağışı, Bursa’da da hayatı olumsuz etkiledi. Bursa’nın civar ilçelerinde ve dağlık bölgelerde Bursa İl Özel İdaresi’nin yaptığı çalışmalar ile yollar ulaşıma açılmaya çalışılıyor. 

Birkaç gündür aralıklı olarak devam eden kar yağışı özellikle Bursa’nın dağlık bölgelerini etkisi altına aldı. Birçok dağ köyünde ulaşım olumsuz yönde etkilendi. İl Özel İdaresi daha önceden yaptığı hazırlıklar sayesinde yolları kapanan köylere anında müdahale ederek köylülerin yollarda mahsur kalmasının önüne geçiyor. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Altuntaş, yaptığı açıklamada 18 greyder, 2 rotatif kar makinesi, 2 kar bıçaklı kamyon, 8 dozer ve kepçeden oluşan 15 ekip ile kapanan veya ulaşımda güçlük çekilen köy yollarını ulaşıma açmaya çalıştıklarını söyledi. 

Altuntaş, “Çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz. 70 kişilik karla mücadele ekibimiz ile her an görevdeyiz. Kışın bu zor şartlarını, köylerde yaşayan vatandaşlarımızın en iyi şekilde atlatmaları için çalışıyoruz” diye konuştu. 

Şimdiye kadar 102 köy yolunu açtıklarını vurgulayan Altuntaş, 601 km. yolun karla mücadele çalışması yapılarak trafiğe açıldığını belirtti. Altuntaş, ayrıca 480 km. yolda karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 12:15:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?