7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da KEY ödemelerine başlandı

Türkiye genelinde 8 milyon 493 bin 956 kişiyi ilgilendiren Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerine başlanırken, Bursa Ziraat Bankası şubelerinde izdiham yaşandı. 

KEY ödemelerinin başlamasıyla beraber vatandaşlar sabahın ilk saatlerinden itibaren Ziraat Bankası şubelerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 1 YTL ile bin 391 YTL arasında değişen oranlarda KEY ödemesi alacak olan vatandaşlar, ne kadar alacaklarını bilmediklerini, kendilerine sıra geldiğinde öğreneceklerini söyledi. 

Bazı vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür ederken, bazı vatandaşlar da zamanında kesilen paraların bir dairenin onda birini karşıladığını, geri ödenenlerin ise yüzde birini bile karşılamadığını anlatarak tepki gösterdi. Banka çalışanları ise yoğunluk karşısında zorlanırken, zaman zaman sinirler gerildi. KEY ödemelerinin, Ziraat Bankası'ndaki hesaplara da yatırılacağını öğrenenler ATM'lerde uzun kuyruklar oluşturdu. TC kimlik noları esas alınarak sıralanan ödemeler ise 8 Ağustos günü son bulacak. Vatandaşların TC kimlik numarasına bakmadan bankaya geldiği için yoğunluk yaşandığını söyleyen yetkililer, ödeme miktarının doğru olmadığını düşünenlerin üç ay içinde ödeme yapan kurumlara, bu kurumlardan sonuç alınamaması durumunda ise Sosyal Güvenlik Kurumlarına müracaat etmeleri gerektiğini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 14:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?