7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da korkutan yangın

Bursa'da 5 katlı iş hanının çatı katında çıkan yangın paniğe yol açtı.

Söndürme çalışmaları sırasında dumandan zehirlenen 3 itfaiye eri hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi İnönü Caddesi'nde bulunan 5 katlı Hüzmen Plaza'nın çatı katında bugün saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Plazada bulunan lokantanın bacasının sebep olduğu ileri sürülen yangın kısa sürede büyüdü. İhbar üzerine itfaiyeye 500 metre uzaklıktaki yangın yerine 10 araç sevk edildi. Bu araçlarda en az 20 personelin bulunması gerekirken, yangına sadece 7 kişi müdahalede bulundu. Alevler ve yoğun duman yüzünden paniğe kapılan ara sokaklardaki vatandaşlar ise çareyi kaçmakta buldu. Olay yerine gelen polis ekipleri İnönü Caddesi'ni trafiğe kapatırken, bazı vatandaşlar alev alev yanan iş hanını merakla izledi. Yangın yaklaşık 2 saatte güçlükle kontrol altına alınırken, dumandan zehirlenerek bayılan 3 itfaiye görevlisi 112 Acil Servis ambulansıyla hastaneye kaldırıldı.


Bursa Cumhuriyet Savcılığı, çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangınla ilgili soruşturma başlattı. Binadaki zarar tespit çalışmalarına ise yarın başlanacağı öğrenildi.

Bu arada, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin norm kadrosu 372 kişi olan itfaiyede bu sayının 154'e düştüğü ve bunun yangın söndürme çalışmalarında aksamalara yol açtığı belirtildi.

..
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 18:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan er IP: 88.246.37.xxx Tarih : 9.06.2008 21:21:07

bu olay bizim hayatımızı etkiler bu yangın insasanların hayatını bir fakrikanın yanması bir ormana agac demektir bu ortam dogayı pisletir NE OLUR HERKESE SÖYLEYİN BİR FAPRİKA BİZİM HAYATIMIZI DEGİSTİRİR NE OLUR HERKES KEN DİNE DİKKAT ETSİN BU CAN HERKESE EMANET