8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa'da kurtuluş çilesi

Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluş törenleri, trafik çilesine dönüştü. Sabah saatlerinde şehrin batı kısmında ulaşım ve hayat felç oldu. 

Trafik ekiplerinin, Atatürk Caddesi'nin bir kısmındaki törenler için Çekirge Caddesi ile Mudanya Yolu Merinos kavşağından itibaren yolları trafiğe kapatmaları, sabah işine, hastaneye ve ana okuluna gidecek yüzlerce kişiyi yollarda bıraktı. Şehrin batı kısmından özel araçları ile merkeze gelmek isteyen vatandaşlar, trafik ekiplerinin Çelikpalas kavşağından Hamzabey'e çıkışı kapatması sebebiyle tıkanan Çekirge, Kükürtlü caddelerinde uzun kuyruklar oluşturdular. Aynı şekilde Mudanya Yolu Merinos'tan Stadyum istikametine doğru çıkışı da kapatan ekipler Mudanya Yolundan şehir merkezine gelişi de kilitlediler. 

Çelikpalas Kavşağında görevli trafik polisi ile tartışan vatandaşlar, törenlerle alakası olmayan Bursa Devlet Hastanesine hastalarını ulaştıramadıklarını, Hamzabey'deki ana okuluna çocuklarını bırakamadıklarını, 50 metre ileride girişi bulunan Çelikpalas Oteli'ne giremediklerini belirterek tepki gösterdiler. Çelikpalas Kavşağındaki tartışmaları görüntülemeye gelen basın mensupları, durumu ilgili Emniyet Müdür Yardımcısına bildirince, Hamzabey ve Devlet Hastanesine doğru yol ulaşıma açıldı. 

Vatandaşlar, Bursa Valiliğin bir süre önce açıkladığı, kutlamaların Kent Meydanında yapılacağına ilişkin açıklamaları sonrasında, bir daha yolların kapanmayacağını düşündüklerini belirterek, "Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmete aldığı Merinos Kongre ve Kültür Merkezi de kutlamalar için uygun bir yer. Vatandaşların trafik akışını engellemeyecek bir yerde törenlerin yapılması şehri rahatlatır. Bununla ilgili bir düzenleme yapılarak bütün kutlamalar Merinos'ta yapılabilir" dediler. 

Dolmuş ve otobüs çalışmadığı için sabah Muradiye ve Kükürtlü'de uzun süre bekleyen vatandaşlarda, Valiliğin kutlama çilesini sonlandıracak tedbirleri ciddi şekilde uygulamasını istediler.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 12:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?