8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa'da olaylı kadınlar günü kutlaması

Bursa'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde trafiği kapatıp yürümek isteyen kadın göstericilerle polis arasında tartışma yaşandı. DTP'li kadınların çoğunlukta olduğu gruptan avukat Ayşe Batumlu ve 4 arkadaşı gözaltına alındı. 

Kaldırımdan yürümeyi kabul eden göstericiler bir süre sonra serbest bırakılırken, polis bu defa göstericileri yuhalayan Bursaspor taraftarlarından birisi bıçaklı 7 kişiyi gözaltına aldı. 

Alınan bilgiye göre, aralarında DTP'li kadınların da bulunduğu Kadınlar Platformu'na üye bir grup Stadyum Kavşağı'nda toplandı. Polisin, kaldırımdan yürümek şartıyla Heykel'e kadar 3 kilometre boyunca yürümesine izin verdiği pankartlı, afişli grup trafiği kapatarak yürümek istedi. Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Sırrı Tuğ, Kadın Platformu'nun yöneticilerine kaldırımdan yürümek şartıyla izin verildiğini belirterek, trafiğin kapatılmasına müsaade etmedi. Ancak avukat Ayşe Batumlu grubun kaldırımın yanısıra yoldan da yürüyeceğini söyledi. Bunun üzerine Emniyet Müdür Yardımcısı Sırrı Tuğ ile Avukat Batumlu arasında tartışma yaşandı. Sırrı Tuğ, muhatabının Kadın Platformu yöneticileri olduğunu söyledi. 

Israrla grubu yönlendirmeye çalışan Ayşe Batumlu ve 4 arkadaşı bayan çevik kuvvet polisi tarafından gözaltına alındı. Ayşe Batumlu, polis otobüsüne götürülürken zafer işareti yaptı. 

Öte yandan, kadınlar kaldırımdan yürümeyi kabul edince 5 kişi serbest bırakıldı. Orhangazi Parkı'na doğru gösterici kadınlar yürürken, Gençlerbirliği Oftaş karşılaşması için Ankara'ya gitmeye hazırlanan Teksaslı taraftarlar çoğunluğu DTP'li kadınları görüp yuhalamaya başladı. Çevik kuvvet bu sefer operasyonunu fanatiklere yönlendirdi. 20 kişilik yeşil beyazlı gruptan birisi bıçaklı 7 kişi gözaltına alındı. 

Dünya Kadınlar Günü sebebiyle yürüyüşünü Orhangazi Parkı'nda sonlandıran grup daha sonra olaysız olarak dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 16:46:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HAKAN MİROĞLU IP: 88.245.219.xxx Tarih : 9.03.2008 10:25:29

allah hepsinin belasını versin bu DTP lilerin hala anlayamadılarmı vu vatanın onlara kalmayacağını.polis arkadaşlarımızda dtp lilere değil onları yuhlayan kardeşlerimizi engellemeye çalışıyor.bırakın gebertsinler şu dtp li itleri.onların yaşadıkları hata zaten.vu vatan üstünde herkes kardeştir bunu beynine iyi yerleştir.TÜRK-KÜRT kardeştir ayrım yapan kalleştir.