7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da olaylı yıkım

Bursa'da kaçak binaların yıkımı sırasında olaylar çıktı. Bazı vatandaşlar yıkım ekiplerine tepki gösterirken, bazı vatandaşlar da evinin yıkılmaması için kamyonla yola barikat kurdu. 

Merkez Yıldırım ilçesindeki Millet, Fidyekızık, Yavuzselim ve Arabayatağı mahallelerinde tespit edilen 10 kaçak binanın yıkımına, sabahın erken saatlerinde çevik kuvvet ekiplerinin nezaretinde başlandı. Yavusselim Mahallesi'ndeki bir binanın yıkımı sırasında kaçak inşaat sahipleri, Yıldırım Belediyesi'ne ait ambulansın içinde oturan yıkım şefine saldırmak istedi. Ancak devreye giren çevik kuvvet polisi, saldırganı olay yerinden uzaklaştırdı. 

Yavuzselim Mahallesi'nde yaptığı kaçak inşaatın yıkılmasını istemeyen bir kişi ise, inşaatın çevresini kamyonlarla abluka altına aldı. Binayı yıkamayan belediye ekipleri, başka bir mahallede yapılan kaçak inşaatın yıkımına geçti. Bu arada fenalık geçiren bir bayana, sağlık ekipleri müdahale etti. Kamyonların olay yerinden kaldırılmasıyla birlikte yeniden Yavusselim Mahallesi'ne geçen yıkım ekipleri, inşaat sahiplerinin direnişiyle karşılaştı. Yıkım ekiplerine saldıran bir kişi gözaltına alındı. 

Yıkımların önümüzdeki günlerde de devam edeceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 17:41:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?