7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da pide kuyruğu

Bursa'da vatandaşlar, Ramazan ayında sıcak pidelerden alabilmek için iftar saatlerinde fırınların önünde kuyruğa giriyorlar. 

Semtin nüfus yoğunluğuna göre, fırınların önünde 50 ile 150 metre arasındaki kuyruklar dikkat çekiyor. Bursa'da 350 gram pide 1 YTL'den 500 gram ise 1.5 YTL'den müşteri buluyor. 

Yumurtalı pideler için ise 25 kuruş fark alınıyor. Fırıncılar öğle saatlerinde ürettikleri pideleri marketlere sevk ederken, akşam iftar sofrasında sıcak pide yemek isteyenler ise, hem vakit geçirmek hem de pide almak için fırın önünde kuyruğa giriyorlar. Özellikle bol susamlı yumurtalı pideler sıcak sıcak iftarda yenilince Ramazan ayının rahiyası damaklardaki yerini alıyor. Pide kuyruğunda bekleyenler, eski Ramazanlarla alakalı nostaljik hatıraları da sıradaki vatandaşlarla paylaşma imkanı bulduklarını belirtiyorlar. 

Nalbantoğlu Mahallesinde özel olarak hazırlanan pidelerin yine özel bir fırında pişirilmesi ile farklı lezzeti sunan fırın önünde 100 metreyi aşan kuyruk akşam saati 300 kişinin beklemesi dikkat çekiyor. Hisar Mahallesindeki fırında da 70 metreye yaklaşan kuyrukta vatandaşlar şehrin en eski semtindeki iftarları konuşuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 14:12:56
Güncelleme :2 Eylül 2008 Salı 14:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?