7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da Ritmo Afro rüzgarı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 47.'si düzenlenen 'Uluslararası Bursa Festivali'nde Ritmo Afro rüzgarı esti. 

Kent Meydanı'nda ücretsiz olarak gerçekleştirilen konsere Bursalılar yoğun ilgi gösterdi. Türkiye'nin en iyi perküsyon topluluğu Yarkın Ritim Grubu ile Capo Verdeli grup Rabasa'yı aynı sahnede buluşturan konser, sanatseverlere eğlenceli saatler yaşattı.
 
Türk kültürünün en özel ritimleriyle vatandaşları büyüleyen Yarkın Ritim Grubu ve Senegal kıyılarının 400 kilometre batısındaki Capo Verde adalarına özgü müziğe Bursa'da hayat veren Rabasa, izleyenler tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Eğlenceli sahne performanslarıyla seyirciyi coşturan Yarkın ve Rabasa, 'Ritmolatino' konseriyle Akdeniz'den havzasından Okyanus'a uzanan 'Afrolatin' müzik ziyafetini Bursalılarla paylaşmanın sevincini yaşadı. 

'47. Uluslararası Bursa Festivali' kapsamında, perküsyon sanatçısı Fahrettin Yarkın'ın öncülüğünde gerçekleştirilen proje konserinde, Afrika ritimlerinin doğallığı ile harmanlanan Latin müziğinin güçlü melodileri, geceye damgasını vurdu. Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasında oynanan milli maça rağmen konseri ilgiyle izleyen Bursalılar, hareketli müziğe danslarıyla da eşlik etti. Türk müziğinin ustaları Yarkın Ritim Grubu ve Capo Verde kültürünü tüm dünyaya tanıtmak amacıyla yola çıkan Rabasa, kentte gördüğü ilginin sevindirici olduğunu ifade etti. 

Bursa'da renkli ve hareketli anlara imzasını atan konserin ardından sanatçılara çiçek takdim edildi. Konseri izleyenler arasında bulunan ÖSS'ye giren öğrenciler de Ritmo Afro konseriyle sınav stresini attıklarını söyleyerek Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Kent Meydanı'ndaki Ritmo Afro coşkusu konser sonrasında Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'ndaki çeyrek final zaferi ile doruğa ulaştı.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 12:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?