8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa'da rüzgar enerjisi üretilecek

İsviçre'de faaliyetleri yürüten dünyaca ünlü Enervest A.G. isimli enerji firması, Türkiye'de enerji yatırımları yapma kararı alarak, Bursa'da Enervest Enerji Projeleri Geliştirme Sanayi ve Limited Şirketi adı altında firma kurdu. 

Enervest AG'nin CEO'su olan Michael Scholz, Türkiye enerji marketini 2 senedir yakın takip ettiklerini belirterek, Bursa'da kurulan şirket ile Türkiye ve komşu ülkelerinde rüzgar ve güneş santralleri kurmak için harekete geçtiklerini ifade etti. 

Scholz, "Yenilenebilir finans endüstrisinde oldukça az karar yapıcı var. Normal olarak, bütün izinler mevcut olmadan projelere adım atmazlar. İzin diyerek micrositting, rüzgar ölçümleri, kablo yolu, mühendislik ve inşaatın başlaması için her şeyin hazır olmasını kastediyoruz. Sadece çok az yatırımcı daha önceden rol oynar. Yani bizim yaptığımız gibi geliştirme riskini alırlar. Türkiye hükümetinin enerji gibi hassas bir markette ciddi yatırımcılar olmasını isteyeceğini düşünüyoruz. Yatırımcı olarak şunu anlamalıyız ki, E.P.D.K 'nın verdiği üretim lisansları rüzgar santrallerinin kurulması ve işletilmesi için son izin değildir. E.P.D.K lisansına sahip olmak, gelişmeyle birlikte tüm riskleri almaktır" dedi. 

Rüzgar santrallerinin kurulması ve işletilmesi için gerekli tüm lisansların ve izinlerin elde edilmesi noktasına kadar henüz uzun bir yolun olduğunu ifade eden Scholz, "Bu işteki kilit faktör, partnerlerin sorumluluklarını ve güvenilirliklerini kabul etmesidir. Niyetimiz, Türkiye'deki enerji projelerinde proje karından payını aldığı gibi, iyi bir iş yapmaya karşı ilgili olan bir ortaklara sahip olmaktır'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 17:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?