7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da sapık dehşeti

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, otobüsten inerek evine gitmek isteyen genç kız, aydınlatmanın olmadığı yolda yürüdüğü sırada arkasından kendisini takip eden bir zanlının saldırısına uğradı. 

Kimliği belirlenemeyen zanlının ağzını kapatıp bir süre boğuştuğu genç kızı, telefonda yardım çığlıklarını duyan erkek arkadaşı kurtardı. 

Olay, dün gece saat 22.00 sıralarında Nilüfer ilçesi Ertuğrul Mahallesi'nde meydana geldi. Şehir merkezindeki işyerinden çıkan A.G. (19), evine gitmek üzere Küçük Sanayi Metro İstasyonundan otobüse bindi. Evinin yakınlarında otobüsten inen A.G. aynı otobüsten inen bir şahsın kendisini takip ettiğini fark etti. 

Bu sırada telefonda aynı mahallede oturan arkadaşı Aytek D. ile konuşan genç kız arkadaşına, "Birisi beni takip ediyor. Nefesini ensemde hissediyorum" dedi. 

Bu sırada kendisini durduran zanlı, genç kıza Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne gitmek istediğini söyledi. Bunun üzerine zanlıya yanlış durakta indiğini söyleyen genç kız bu sırada telefonu kapatmayarak konuşmaları erkek arkadaşına dinletti. Ancak aydınlatmanın olmadığı yolda telefonun açık olduğunu fark etmeyen 20-25 yaşlarındaki erkek zanlı genç kızın ağzını kapatarak üzerine saldırdı. Genç kızın kafasını yere vurup tarlada dakikalarca boğuşan A.G. yardım çığlıklarını telefonda duyan erkek arkadaşı Aytek D.'nin koşarak olay yerine gelmesiyle kurtuldu. 

Zanlıyı bir süre kovalayan Aytek D., tarlanın çamurlu olması ve zanlının dere içerisine kaçması sebebiyle geri dönüp kız arkadaşının yanına geldi. Kendisine saldıran zanlının elini ısırıp yüzünü çizdiğini söyleyen A.G., bir süre sonra şoka girdi. Çığlıkları duyan mahalleli tarafından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan A.G., tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere Organize Sanayi Polis Merkezi'ne götürüldü. 

Kız arkadaşını telefonunun açık olması sayesinde ölümden kurtaran Aytek D., "Biz otobüste telefonla konuşmaya başladık. Otobüsten indikten sonra bana kendisini birisinin takip ettiğini söyledi. Bende "Arkana sakın bakma, konuşma gerekirse eve koş" dedim. Tam bu sırada çığlık seslerini duydum. İş yerim A.G.'nin bulunduğu yere yakındı. Koşarak oraya gittim. Olay yerine yaklaştığımda bağırdığım için zanlı kaçmaya başladı. Arkasından koştum ama kız arkadaşımın sesini duyunca zanlıyı bırakıp yanına gittim" dedi. 

Genç kızın nakliyecilik yapan babası Kadir G. ise şahsın kızını öldürmek istediğini belirterek "Dakikalarca boğuşmuşlar. Kafasını tarlaya vurmuş, yumruk atmış. Allah kızımı bize bağışladı" diye konuştu. 

Anne M.G. ise, belediye ve polis yetkililerine tepki göstererek mahallenin aydınlatılmasını istedi. Polis ekipleri başında siyah bere ve kot pantolon olan zanlının yakalanması için çevrede geniş çaplı operasyon başlattı. 

MAHALLEDE AYDINLATMA YOK 

Mahallenin bir kısmına sokak aydınlatması takılıp diğer kısmına takılmaması vatandaşları çileden çıkardı. Aydınlatması olmayan yolda genç bir kızın saldırıya uğraması üzerine tepkili olan A.G.'nin komşuları, belediyeye tepki gösterdi. Her gün ayrı bir hırsızlık olayının yaşandığını belirten bir vatandaş, "Bu kaçıncı olay. Burada önlem alınması için birisinin ölmesi mi gerekiyor. A.G.'ye saldırdıkları yerin 30 metre gerisinde hırsız vuruldu. Nilüfer'de yaşamak nasıl ayrıcalık. Kimseye sesimizi
duyuramıyoruz. Evimize gelip giderken korkuyoruz" diye konuştu. 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 12:28:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?