7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da 'sevgiyle uzanan eller' projesi

Bursa İl Özel İdaresi 'sevgiyle uzanan eller' projesi ile hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Bursa Valisi Şahabettin Harput, ihtiyaç sahibi insanlarla hayırsever vatandaşlar arasında köprü olacaklarını söyledi. 

Bursa İl Özel İdaresi anlamlı bir projeye imza atmak üzere çalışmaları başladı. Eski sadaka taşlarında olduğu gibi alan ile verenin bir birini tanımayacağı bir proje üzerinde çalışan özel idare, 'sevgiyle uzanan eller' projesi ile ihtiyacı olanlara yardım eli uzatacak. Şehir merkezi ve ilçelerde tespit edilen yoksul vatandaşlara ihtiyacına göre düzenli olarak para yardımı yapılacak. Proje çerçevesinde hayırsever iş adamları ve kuruluşların desteği bekleniyor. Konuyla alakalı bilgi veren Bursa Valisi Şahabettin Harput, yardımlaşma duygusunun millet olarak genlerimizde bulunduğunu açıklayarak, atalarımızın yüz yıllar boyu fakiri kollamayı ve yardım etmeyi sürdürdüğünü belirtti. Yardım ederken karşı tarafı rencide etmemek için gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini ifade eden Vali Harput, oluşturdukları proje ile hayırseverler ile yardıma muhtaçlar arasında köprü olacaklarını ifade etti. 

İhtiyaç sahiplerine çeşitli kaynaklardan yapılan yardımlarda iki temel problemle karşılaşıldığını aktaran Vali Harput, birinci olarak insanların yardım alabilmek için çok büyük çileler çektiğini, kuyuklara girip ezilme tehlikesi geçirdiğini söyledi. Bir diğer sıkıntı olarak ise Harput, yardım fonlarından yararlananların çoğu zaman gerçek ihtiyaç sahipleri olmadığını, ihtiyacı olmayan kişilerin bir kaç kurumdan aynı anda yardım alabildiğini ifade etti. Tüm bu sıkıntıları ortadan kaldırıp, gerçek itiyaç sahipleri ile yardım etmek isteyip de kime yardım edeceğini bilmeyen hayırseverleri buluşturacak yeni bir sistem kurduklarını belirten Harput, "Bursa'daki tüm ilçelerde kaymakamlar aracılığı ile güvenilir insanlardan oluşan 3'er kişilik ekipler kurduk. Bunlar yoksul mahallelerdeki tüm evleri tek tek dolaşarak ailelerin durumlarını tespit etti. Bunları bir veri tabanına kaydettik. Artık Bursa'daki tüm yoksul insanların bilgileri bizde var. Şimdi, 'yardım yapmak istiyoruz ama kim zengin, kim fakir bilmiyoruz'. 'Bendeki yoksulun hakkını nasıl veririm' diyen iş adamlarımıza güzel bir imkan sunduk. Onlarla da toplantılar düzenleyeceğiz. Onlar bize yardımın miktarını ve şeklini bildirecekler. Ancak biz bunu reklam etmeyeceğiz" dedi. 

Paraların belirlenen bankalarda ortak bir havuzda toplanacağını aktaran Harput, "İhtiyaç sahiplerine bir banka kartı vereceğiz. Her ay o karta, ihtiyaç sahibine gerektiği kadar para yüklenecek. Onlara indirimli alışveriş merkezlerini de göstereceğiz. Gidip diledikleri ihtiyaçlarını gönül rahatlığıyla paraları ile alabilecekler" diye konuştu. 

Bursa'nın üç merkez ilçesinde tespit edilen yoksul sayısının bin 850 olduğunu kaydeden Harput, diğer ilçelerle bu rakamın çok daha yukarılara çıkacağını dile getirdi. Projenin önümüzdeki dönemlerde tüm ilçelere yayılacağını belirten Harput, hayırseverlerden alınan kaynağın yetmemesi durumunda Sosyal Yardımlaşma Fonları'nın kullanılabileceğini de vurguladı. Vali Haput, sistemin bir ay gibi kısa bir sürede devreye girmesiyle yoksulların havuzdaki paradan yararlanabileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 14:08:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şerminbalatlıoğulları IP: 78.177.81.xxx Tarih : 29.10.2008 23:35:24

aslında sizlere minnettar olduğumu söylemek isterim.ama ben sitenizde nereye nesıl başvuracağımı bulamadım.umarım burada beni kale alacak kişiler vardır.ben yaklaşık 2 yıldır işsizdimartık borçlara,parasızlığa dayanamsdım.bi tostçunun yanınsa 3 gün oldu işe girdim ama kiram 500ytl.alacağım para da 500 ne yapıcam nasıl geçinicem 2 kızım var eşimden ayrı yaşıyorz.eşimin kendine hayrı yok çünkü rahatsız.lütfen banada yardımcı olursanız.çok sevnecem.şimdiden allah razı olsun.der saygılarımı arz ederim