8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa'da Şevval Sam rüzgarı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen '47. Uluslararası Bursa Festivali'ne, 'Gençlerle Alaturka' konseri damgasını vurdu. 

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen konserde, Yansımalar grubuna Şevval Sam ve Nev eşlik etti. Bursalı sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği konserde, festivale özel bir repertuar seslendiren sanatçılar, sevenlerinden bol bol alkış aldı. Aziz Şenol Filiz ve Birol Yayla'nın öncülüğünde, 90'lı yıllardan bu yana Türk Müziği'nin geleneksel öğelerini günümüzde yaşatan Yansımalar grubu, Bursa'da ney, tanbur, gitar, kontrabas, kanun, çello ve vurmalı çalgılardan oluşan zengin müzikal kimliğini
sanatseverlerin beğenisine sundu. Birol Yayla'nın eserlerinin ağırlıklı olarak seslendirildiği coşkulu gecede, geleneksel ve anonim temaların da hayat bulduğu repertuar, açıkhava tiyatrosunda yankılandı. Özgün tarzıyla beğenilen Yansımalar ile aynı sahneyi paylaşan Şevval Sam ile Nev de kulaklarda hoş tınılar bırakan alaturka eserler seslendirdi. Gecenin finalinde sahneye çıkan Şevval Sam, 'Yıldızların Altında', 'Şimdi Uzaklardasın', 'Bağdat Yolu' ve 'Ağlama Değmez Hayat' gibi parçaları vatandaşlarla birlikte söyledi. 

Bursa'da hayranlarıyla buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan sanatçılar, yaklaşık 1.5 saat süren konserde izleyicileri eğlenceye doyurdu. Keyifli konserin ardından Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Recai Ekmekçi, sanatçılara çini vazo armağan etti.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 11:17:51
Güncelleme :19 Haziran 2008 Perşembe 11:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?