7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da solistler geçidi

Bursa Büyükşehir Belediye Orkestrası Türk Halk Müziği Bölümü İcra Heyeti, 2008 - 2009 sanat sezonunu, Tayyare Kültür Merkezi’nde verilen konserle açtı. 

Kemal Kamalı’nın şefliğinde, iki bölümde gerçekleştirilen konserde Büyükşehir Belediye Orkestrası Türk Halk Müziği Bölümü İcra Heyeti, Bursa’dan Kars’a Şanlıurfa’dan Kırşehir’e kadar uzanan farklı yörelerin türkülerinden örnekler seslendirdi. 

Konserin ikinci bölümünde ise konuk sanatçılar İbrahim Can ile Naci Keskin sahneye çıktı. Karadeniz’in birbirinden farklı türkülerini Bursalı sanatseverler için seslendiren sanatçılar, aralarındaki esprili diyaloglarıyla da sanatseverleri kahkahaya boğdu. 

Türkiye’de profesyonel anlamda nota ile kemençe çalan ilk TRT sanatçısı ünvanına sahip olan Naci Keskin, renkli konserde adeta kemençesini konuşturdu. TRT İstanbul Radyosu’nda ses sanatçısı olarak görev yapan solist İbrahim Can da konserde, Rukiye Karagüzel adlı hayranını sahneye davet ederek düet yaptı. 

Şarkılarının yanı sıra fıkralarıyla da sevenlerini eğlendiren İbrahim Can, “Müziğe ve sanata destek veren herkes kutsal bir vazifeyi yerine getirmektedir” diyerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’e teşekkür etti. 

Halk oyunları gösterilerinin renk kattığı konserde, sanatseverler de Karadeniz türkülerine halay ve horonlarla eşlik etti. Konserin sonunda, çiçeklerle ödüllendirilen sanatçılar, vatandaşlar tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 17:03:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?