7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da temayül yoklaması

Bursa'da yapılan temayül yoklamasında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İdris Naim Şahin, yoklamaların yeri geldiğinde kararı yüzde 100 etkileyebileceğini söyledi. 

Buttim Kültür Merkezi'nde yapılan yoklamaya Genel Başkan Yardımcısı İdris Naim Şahin de katıldı. Yoklamanın başlamasının ardından basın mensuplarına AK Parti'nin yerel seçimlerle ilgili çalışma takvimini açıklayan Şahin, "Türkiye'de olağan yerel yönetimler genel seçimi dönemine girdik. Aday adaylığı müracaat dönemindeyiz. AK Parti olarak biz de aday adaylığı başvurularını alıyoruz. 2004 yılı yerel seçimlerine göre zamanı daha yerinde kullanmak için çalışmaları erken başlattık. Aday adaylığı başvuru sürelerinin bitmemiş olmasına rağmen mevcut belediye başkanlarımızı değerlendirmeye aldık. Bugün iş başında, görev başında olan büyükşehir belediye başkanlarımızın değerlendirmesine başladık. 14 Aralık'ta kalan 46 AK Parti belediye başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımızı değerlendireceğiz. 3'üncü aşamada ise yılbaşından birkaç gün öncesi veya sonrası aday adaylarımızı değerlendireceğiz. 12 büyükşehir belediye başkanımız için temayül yoklaması yapıyoruz. Tüm büyükşehir belediye başkanlarımız için aynı soruları soruyoruz. Yoklamada ilk olarak, 'Büyükşehir Belediye Başkanı'nı nasıl buluyorsunuz?' diye soruyoruz. Daha sonra, 'Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında genel olarak nasıl bir kanaate sahipsiniz? Büyükşehir Belediye Başkanı'nın halkla ilişkilerini nasıl buluyorsunuz? Büyükşehir Belediye Başkanı'nın parti teşkilatı ile ilişkisini nasıl buluyorsunuz?' diye sorular soruyoruz. Bu sorulara 'olumlu, olumsuz, fikrim yok' diye cevap verebilirler. Bu soruların benzeri ilçe belediye başkanlarımız için de geçerli" dedi. 

Temayül yoklamalarının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, "Bizim için bu yoklamalar çok önemli. Yeri gelir sonucu yüzde 100 etkiler, yeri gelir yüzde10. Kamuoyu araştırmaları, partimizin kurumlardan alacağı bilgiler, il başkanı ve yönetimle yapacağımız görüşmeler ayrı yer tutar. Bu iş çok bilinmeyenli denklemdir. Biz problemleri çöze çöze tek bilinmeyene ulaşacağız" diye konuştu. 

Bursa'nın fotoğrafının her zaman güzel olduğunu hatırlatan Şahin, "Osmanlı'ya başkentlik yapan 700 yıllık şehrin fotoğrafı her zaman güzel olmuştur. Çalışmalarımızın neticelerini cuma veya cumartesi günü belli etmeye başlayacağız" diye konuştu.

"ÇIKTIĞIM YOLDAN GERİ DÖNMEYECEĞİM" 

Büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı olduğunu açıklayan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ise oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yaptı. Teşkilatın sürekli içinde olduğunu ifade eden Altepe, "Teşkilatlarımızla birlikte hareket ediyorum. Yaptığımız çalışmalar her zaman teşkilatımızla iç içe oldu. Benim çıkışım da şahsi bir çıkış değildi. Siyasetin içinde uzun yıllar çalıştığım için her zaman teşkilatla birlikte oldum. Bugün kanaatleri göreceğiz. Bunun sonucunda genel merkezimiz kararları görecek. Biz de oyumuzu kullandık. Büyükşehir aday adayı olarak yola çıktık. Geri dönülecek bir yol değil. Tek başıma çıktığım bir yol değil. İhtiyaç olduğu için yola çıktım. Hayırlısı ne ise o olsun" dedi. 

"Parti sizi Osmangazi'ye önerirse tutumunuz ne olur?" sorusu üzerine ise Altepe, "Ben büyükşehir aday adayıyım. Benim aday olduğum yer burası ve adaylar, aday olduğu yerde değerlendirilirler. Biz de görülmek istendiğimiz için aday olduk. Olduğumuz yerden başka yere aday olmamız söz konusu değil. Altepe illa ki belediye başkanı olacak diye bir durum yok. Eğer bir görev varsa yaparız, yoksa da herkes kendi işine bakar. Şu anda bizim büyükşehire aday olmamız gerekti, olduk. Ama görev verilmezse bunu parti büyüklerimiz bilir. Bu bir nasip ve takdir meselesi" açıklamasını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 16:53:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?