7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da termal dönem başlayacak

Bursa'nın termal sular açısından zengin olduğunu ifade Vali Şahabettin Harput, önümüzdeki günlerde ısıtma dahil, büyük termal tesislerin kurulması için çalışmalara başlayacaklarını belirtti. Özel idarenin doğal arıtma projelerine de ağırlık verdiğini açıklayan Harput, Uluabat ve İznik gölleri etrafındaki köylere doğal arıtma yapılarak, kirliliğin önleneceğini söyledi. 

Bursa Valisi Şahabettin Harput, özel idarenin 2008 yılı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Coğarafya olarak özel idarelerin ülke genelinde yüzde 80'lik bir alana sahip olduğunu ifade eden Harput, Bursa'da 530 köye hizmet verdiklerini kaydetti. 

Bursa'nın her yönüyle zengin bir il olduğunu belirten Harput, "Bursa termal su rezervi olarak büyük bir zenginliğe sahip. Bursa'yı termal kent yapmak ve pastadan gereken payı almak için gereken çabayı gösteriyoruz. MTA ve özel firmalara şehrin zemin termal açıdan zemin etüdünü yaptırdık. Elde edilen veriler gerek sıcaklık açısından, gerekse debi açısından oldukça iyi çıktı. Mevcut tesisler yerel ünite olarak hizmet veriyor. Ulusal bir kimlik oluşmamış. Isıtma dahil, büyük termal tesisler kurmak için çalışmalara başlıyoruz. Yaklaşık bin metre kadar derinliğe inerek, yer altındaki termal suları en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bursa'da yeni bir dönem başlıyor" dedi. 

Özel idarenin doğal arıtma ile ilgili 24 proje hazırlayacağını açıklayan Harput, "Bu yıl 6 milyon YTL'yi aşkın ödenek ayırdığımız doğal arıtmaları yıl sonunda tamamlayacağız. Uluabat ve İznik gölleri çevresindeki köylerde uygulamaya koyacağımız doğal arıtma sayesinde her iki gölümüzü kirlilikten koruyacağız. İleride bu iki gölümüzü de içme suyu kullanımı için hazır hale getireceğiz" diye konuştu. 

Bursa'nın deprem riskine de dikkati çeken Harput, Türkiye ve Japonya arasında afet zararlarını önleme hususunda işbirliği yapıldığını kaydetti. Bursa'da afet şuurunu yaygınlaştırmak için çalışmalar yaptıklarını açıklayan Harput, "Bursa, afet konusunda yapılacak çalışmalarda pilot il konumunda. 5 milyon YTL'ye mal olacak bir afet eğitim merkezi yapacağız. DPT ile birlikte hareket edeceğiz ve ilk etapta 250 bin YTL ödenek geldi. Yer tespit çalışmaları yapıldıktan sonra çalışmalara başlanacak" şeklinde konuştu. 

Tarihi ve kültürel anlamda da birçok projeye imza attıklarını dile getiren Harput, Bursa'nın tarihi mekanları ve simgelerini maket haline getirerek, terminal, havaalanı gibi yoğun yerlerde sergileneceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 16:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?