8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa'da Tiyatro Şenliği başlıyor

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) ve Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) Türkiye Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilecek '13. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali', 11 Ekim Cumartesi ile 17 Ekim Cuma tarihleri arasında Bursa'da neşeli anlara imzasını atacak. 

Çocuklarla gençleri tiyatro sanatının en güzel ayrıntılarıyla buluşturacak olan festivalde, 5'i yabancı 10 topluluk oyunlarını sergileyecek. BKSTV Genel Sekreteri Akif Koçyiğit, tiyatroyu herkese ve her kesime sevdirmek amacıyla düzenlenen festivalin, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun 'Şahmeran' adlı oyunu ile açılacağını söyledi. Koçyiğit, tüm oyunların halka açık olduğunu ve ücretsiz olarak gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi. 

13. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'nde Tiyatro TEM, Tiyatro BeReZe, Ekim Sanat Atölyeleri ve Lüleburgaz Uçan Eller Kukla Tiyatrosu gibi yerli ekiplerin yanı sıra Lübnan Kukla Tiyatrosu Khayal, Bulgaristan Georgi Mitev Devlet Kukla Tiyatrosu, İspanya Da Te Danza, Galler Dynion 20 ve Danimarkalı Dans Rakkerpak ekipleri özel gösterilerini Bursa'da sahneleyecek. 

Topluluklar, oyunlarını Çocuk Sanat Evi, Tayyare Kültür Merkezi, Konak Kültür Evi, Uğur Mumcu Sahnesi, Adile Naşit Sahnesi ve Barış Manço Kültür Merkezi ile Kent Müzesi Anfi Tiyatrosu ve Kent Meydanı'nda sanatseverlerin beğenisine sunacak. Danslı oyunlarla sokak gösterilerinin de yer alacağı festivalde, profesyonel tiyatro oyuncularına, drama öğretmenlerine ve öğrencilerine yönelik atölye çalışmaları da yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 16:27:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?