8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa'da türkü gecesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 47'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Bursa Festivali'nde türkü rüzgarı esti. 

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen 'Bursa'da Türkü Gecesi' adlı konserde, Türk Halk Müziği'nin usta sanatçıları Ümit Tokcan ve Aysun Gültekin ile genç sesler Özgür Eren, Emine Ata, Ali Çakır ve Necdet Kaya sahneye çıktı. 

Türkiye'nin dört bir yanından en özel türkülerin söylendiği konserde, seyirciler de sanatçılara eşlik etti. Türkülere kalabalık bir koroyla eşlik eden sanatseverler, hareketli parçalarda oynadı. Sahneye kırmızı beyaz kostümle çıkarak türkülerini Türk Milli Takımına adayan Çakır, çökertme türküsünü söylerken AK Parti Bursa eski milletvekili Faruk Anbarcıoğlu ile karşılıklı zeybek oynadı. ‘Kurtlar Vadisi’ dizisine sesiyle destek veren Aysun Gültekin ise ‘Altın Hızma’ türküsünü seslendirdiği konserde gönülleri fethetti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, konserin ardından kuliste ziyaret ettiği sanatçıları çiçek vererek tebrik etti.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 11:45:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?