7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da vergi tahsilatları patladı

Bursa'da vergi ya da ceza borcu olan araçlara sahte belgelerle fenni muayene yapan şebekenin çökertilmesinin ardından vergi tahsilatlarında artış yaşanıyor. Mali polis, vergi borcu olan ve fenni muayenesi yapılmayan ya da sahte belgelerle yapılan binlerce aracı mercek altına aldı. Bugüne kadar sahte muayene yapılan 2 bin araç tespit edilirken, vergi gelirinin 2.5 milyon YTL'yi aşacağı açıklandı. 

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 8 aylık takibin ardından operasyona start verdi. Önceki gün başlayan operasyonlarla 33 kişi gözaltına alınırken, bu sayının 60'a ulaşacağı bildirildi. 

Vergi, ceza borcu bulunan ya da LPG'si ruhsata işlenmemiş sorunlu araçlara sahte belgelerle ruhsat çıkaran kişiler birer birer tespit edildi. Bu kişilerin bağlantıları ortaya çıkarıldı. Zanlıların ruhsat başına 150-200 YTL aldıkları ve bu şekilde 1 milyon YTL'ye yakın rant elde ettikleri kaydedildi. 

Ancak işin ilginç yanı ise operasyonun ardından ortaya çıktı. Vergi Dairesi Başkanlığı, mali polisin operasyonunun ardından vergi ve ceza gelirlerinde artış olduğunu, sahte fenni muayeneden dolayı aracı bağlanan kişilerin 'temiz kağıdı' alabilmek için borçlarını ödediğini bildirdi. 

Dün mahkemeye sevk edilen 10 kişiden 6'sı tutuklanırken, bugün sorgulaması tamamlanan F.Y., C.E., A.Y., M.B., F.T., A.P., A.T., H.G., Ş.E., A.A., H.B. ve N.A. isimli şahıslar 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak, devlet aleyhine nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik' suçundan adliyeye sevkedildi. 

Mali polis yetkilileri, yarın 11 kişinin, daha sonraki gün ise 30'a yakın kişinin adliyeye sevk edileceğini, gözaltıların devam edeceğini bildirdiler. 

Öte yandan, trafik ekipleri de denetimlerini sıklaştırarak sahte fenni muayeneyle ilgili uygulama yapıyor. Mali polis yetkilileri de takipçi aracılığıyla fenni muayene yaptıran kişileri ikaz ederek, "ruhsatınızda sahte işlem olup olmadığını en yakın trafik ekibi ya da polis merkezine kontrol ettirin" uyarısında bulunuyor.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 16:05:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?