7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da yarasa alarmı

Bursa'da, evlerini basan yarasalarla başa çıkamayan ailenin ihbarı üzerine itfaiye ekipleri alarma geçti. 

Edinilen bilgiye göre, Hüdavendigar Mahallesi Nazlı Caddesi Semahat Apartmanı'nın 5. katında oturan Gaffari Karakaş (38), alışveriş dönüşü evinin yarasalarla dolduğunu görünce hemşire eşi Şerife (37), kızı Deniz (8) ve 1 yaşındaki oğlu Ali Uygar'ı dışarı çıkardı. 

Yarasalara karşı elektrik süpürgesi ile mücadele eden Karakaş, başarılı olamayacağını anlayınca itfaiyeye haber verdi. İhbar 110 ekiplerini de şaşırtırken, eve gelen itfaiye yarasa avına çıktı. 

Dairede yarasaların saklanabileceği her yeri didik didik eden itfaiye ekipleri, önce perdeleri çıkardı. Dairenin en üst kat olması sebebiyle yarasaların çatıdan gelebileceği ihtimali üzerinde duran ekipler, çatı katında da yarasa aradı. Bir yarasanın apartman içinden çıkması, diğer komşuların da paniğe kapılmasına yol açtı. İtfaiyenin çalışmaları sonucu bütün yarasalar evden çıkarıldı. 

Yarasalarla saatlerce mücadele eden Gaffari Karakaş, "Dün gece eve giren 3 yarasayı çıkarınca kurtulduğumuzu sanmıştık. Tekrar geleceklerini hiç düşünmedik. Fakat bu gece alışverişten eve döndüğümde kapıyı açar açmaz şok olduk. Onlarca yarasa evin içinde uçuşuyordu. Hemen ailemi dışarı çıkartıp elime geçirdiğim havluyu sallamaya başladım. Yere düşürdüğümü camdan attım. Başa çıkamayacağımı anlayınca da elektrik süpürgesini çalıştırdım. Perdede duran birkaç tanesini de süpürgeye çektim. Bir tanesi boynuma çarptı. Ondan sonra korkmaya başladım. Durumu itfaiyeye bildirdim. Çok şükür ki imdadımıza yetiştiler. Evimizi yuva olarak görebilirlermiş. Bu şartlar altında buradan taşınmayı düşünüyoruz" dedi. 

İki çocuk annesi hemşire Şerife Karakaş ise, "Evde yoğun bir koku vardı. Her taraf dışkılarıyla dolmuştu. Yerleri silerek evi havalandırdık. Kurtulduğumuzu sanmıştık ama ertesi gece daha çok yarasa ile karşılaşınca hepimiz şok olduk. İnternetten araştırma yaptım. Bizim evimizi yuva edinmiş olabilirler. Bu durumda bu evde daha fazla duramayız. Nihayetinde 2 çocuğum var. Her ihtimale karşı ailece kuduz ve tetanoz aşısı olacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 12:07:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?