8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursagaz'dan kaçak kazılara müdahale

Bursa'da güvenli ve sürekli doğalgaz arzının sağlanabilmesi için altyapı faaliyeti yapacak olan tüm kurum ve şahısların Bursagaz’dan “kazı izni” almalarının gerektiği bildirildi. 

Bursagaz'dan yapılan açıklamada, yoğun geçen yatırım çalışmaları kapsamında altyapı çalışmalarının sağlıklı yürütülebilmesi, güvenli ve sürekli doğalgaz arzının sağlanması için alt yapı kuruluşlarına her yıl eğitimler veren Bursagaz, bu eğitimlerin ardından altyapı çalışmaları yürütecek olan tüm kuruluş ve şahıslara “kazı izni” alma zorunluluğu kılıyor. 

Gaz hattı bulunan sokaklarda altyapı çalışması yapacak kurum ve şahısların mutlaka Bursagaz’dan yazılı izin almaları ve kazı yapılmadan önce 187 Doğalgaz Acil Servis hattını bilgilendirmeleri gerekiyor. Bursagaz Sistem Geliştirme Müdürlüğü işletme süreci tarafından her yıl yapılan analizlere bakıldığında 2008 yılının ilk 3 ayında, şahısların yapmış oldukları 591 adet kazıdan 37 adetinin izinsiz olduğunu tespit edildi. Uyarıları dikkate almayan kurum ve kuruluşların ise cezaya çarptırıldığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 12:45:07
Güncelleme :9 Nisan 2008 Çarşamba 12:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?