7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursalı Ahıskalılar ilgisizlikten dertli

Vatanlarından sürgün edilişlerini anmak için bir araya gelen Bursalı Ahıskalılar, ilgisizlikten yakındı.

Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Sizlere vatandaşım diyorum, çünkü bazılarınızın bildiği gibi ben de bir Ahıskalıyım. Bakanımız Faruk Çelik de uluslararası arenada sizler için mücadele veriyor. Sayın bakanımıza bu konuda bizim de destek olmamız gerekiyor ki, bu işlerde başarılı olalım. Sizlerin içinden ben bir belediye başkanı olarak çıktıysam, sizler de daha iyi işler yapabilirsiniz" dedi.

Dünya genelinde 450 bin Ahıskalı olduğunu söyleyen Uluslararası Ahıska Sanatseverler Birliği Başkanı ve yazar Mircevat Ahıskalı, "64 yıl evvel hayvan vagonlarına doldurularak Kazakistan, Özbekistan ve Orta Asya ülkelerine sürgün edilen Ahıskalıların hala bir vatanları yok. Ata topraklarımızdan çok uzaklarda yaşıyoruz. Bunun zorluğunu biz biliyoruz. Bize her türlü şartın koşulduğu toprakta değil, atalarımızın kan döktüğü topraklarda yaşamak istiyoruz. Vatanın cehennemini bile gurbetin cennetine değişmeyiz" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Şaban Gülsu isimli Ahıskalı ise, "Burada çok büyük bir ilgisizlik var. Türkiye'de bize yabancı muamelesi yapıyorlar. Bunlar yetmezmiş gibi bir de burada oturma izni ve çalışma izni zorluklarıyla karşılaşmaktan çok büyük üzüntü duyuyoruz. Ağladığım için sizlerden özür dilerim. Eski günler aklıma geldi" diyerek sahneden indi.

Şaban Gülsu'nun ağlayarak yaptığı konuma herkesi duygulandırdı. Şiir dinletileri, tiyatro oyunları ve dans gösterileriyle son bulan törende, başta yaşlılar olmak üzere birçok Ahıskalı göz yaşına hakim olamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 11:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?