7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursalı iş kadınları buluştu

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) üyeleri, Zirveden Gelen Topuk Sesleri Paylaşım Toplantısı'nda buluştu. 

Çelikpalas Oteli'nde yapılan toplantıya BUKİAD Yönetim Kurulu Başkanı Selma Çetinkaya Türker, Durmazlar Makina A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Fatma Durmaz Yılbirlik ve çok sayıda BUKİAD üyesi katıldı. Türker, girişimci kadın oranının yüzde bir, kadın istihdam oranının ise yüzde 25 olduğu ülkemizde iş hayatında yer alan çağdaş Türk kadınlarının daha fazla varlık gösterebilmesi için öncelikle görünür olması gerektiğini ifade ederek, "İş dünyasında zirveye giden yolda başarılı rol modellere ne kadar çok ihtiyaç duyulduğunu biliyoruz. İş kadınlarımızdan başarı hikayelerini dinlemenin bir çok girişimci ruha sahip kadınlarımızı cesaretlendireceğine de inanmaktayız" dedi. 

İş hayatına başlama mücadelesi sırasında karşılaştığı zorluklardan yılmayıp bugüne ulaştığını ifade eden Yılbirlik, "Şirket bünyesini profesyonel kadrolarla güçlendirerek, son teknoloji yatırımlarla bugün Durmazlar Makine A.Ş. bünyesinde 1000 kişiye istihdam sağladık. Girişimci olan ya da çalışan kadınların, denemekten, eyleme geçmekten vazgeçmemeleri, cesaretlenmeleri gerekir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 17:52:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?