7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursalılar sinemaya doydu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen 'Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali', görkemli bir haftaya adını yazdırdı.

Sinema sanatına katkı sağlamak amacıyla dünyaca ünlü yapımları Bursalı sinemaseverlerle buluşturan festival, adeta ünlülerin akınına uğradı.

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve Kırgızistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Sultan Rayev'in katılımıyla açılışı yapılan festival; Ebru Cündübeyoğlu, Korhan Abay, Güner Özkul, 'Elveda Gülsarı' filminin yönetmeni Ardak Amirkulov ve Cengiz Aytmatov'un kardeşi Roza Aytmatova ile sanat dünyasının ünlü isimleri Izzet Günay, Yusuf Sezgin, Fikret Hakan, Sırrı Elitaş, Süheyl Eğriboz, Hülya Koçyiğit, Sezer Sezin, Osman Sınav, Tuncel Kurtiz, Atilla Dorsay, Cahit Berkay, Müjdat Gezen, Cihat Tamer, Sinan Bengier, Levent Ülgen, Nilüfer Açıkalın, Hatice Aslan, Meltem Cumbul, Murat Han, Fadik Sevin Atasoy, Neriman Uğur, Burak Hakkı, Burcu Kara, Can Dündar, Müslüm Gürses, Teoman, İsmail Hacıoğlu, Eyşan Özhim, Aydın Bulut, Atilla Saral ve Gael Garcia Bernal gibi ünlü simaları ağırladı.

"KÜLTÜR VE SANATI UNUTMADIK"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, çıtası her yıl yükselen 'İpek Yolu Film Festivali'nin uluslararası alanda ün yapan başarılı bir proje olduğunu söyledi. Bursa'yı marka kent düzeyine ulaştırmak için kentsel dönüşümden sosyal projelere kadar her alanda yoğun çalışıldığını kaydeden Başkan Şahin, "Bursa'nın kültür ve sanat yaşamını hiçbir zaman göz ardı etmedik. Antalya ve Adana'da olduğu gibi Bursa'nın da kendine yakışan şık bir film festivali olsun istedik. Bu noktada, tarihin tanığı olan Merinos Fabrikası'nın önümüzdeki yıl tamamen hizmete açılacak olan Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde 'Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali'nin 3.'sünü gerçekleştirdik" diye konuştu.

"FİLMLERİ 70 BİN KİŞİ İZLEDİ"
Festivalin, Türkiye'den ve dünyadan çok sayıda sinema emektarını ağırladığını belirten Başkan Şahin, "Bursa'da 70 bin civarında insan beyaz perdenin en güzel yapımlarını izleme şansı buldu. Çocuğumuz büyüyor ve bu beni çok mutlu ediyor" dedi. Uluslararası ve ulusal alanda uzun ve kısa metraj filmlerin 'Altın Karagöz' ödülünü kazandığı festivalde, geleceğin emanetçileri çocuklar ve engelli vatandaşlar için özel film gösterimleri yapıldığını anlatan Şahin, "Festivalde sinema tutkunu hemşehrilerimiz için hayata geçirilen ücretsiz sinema kursları verildi. Çok büyük ilgi gören kurslarda, alanlarında ünlü ve başarılı isimler sinema sanatına ilişkin dersler verdi. Oyunculuğa 33 yılını veren Cem Özer, 'Cem Özer Oyunculuk Atölyesi'nde deneyimlerini oyuncu adaylarıyla paylaştı. Kırgız Yazar Cengiz Aytmatov adına hazırlanan özel bölümde, Aytmatov'un en seçkin filmleri izlenime sunuldu ve ünlü yazarın hayatını konu alan bir panel yapıldı" şeklinde konuştu.

Öte yandan festival kapsamında yapılan, 'Ulusal Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri başkanı olan Hülya Koçyiğit, festivalin Bursa ve sinema sanatı için çok önemli olduğunu söyledi. Koçyiğit, sık sık geldiği Bursa'da gördüğü fiziki değişimin de kenti çağdaş ve modern bir görünüme kavuşturduğunu ifade ederek Bursa'ya gönül veren Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'i çalışmalarından dolayı tebrik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 18:23:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?