7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursalılar su kayağını sevdi

Bursalı vatandaşlar, Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Sukay Park'ın açılmasıyla su kayağı sporuna büyük ilgi göstermeye başladı.

Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan ve haziran ayında faliyete geçen Su Kayağı Tesisi'ne (Sukay Park) ilgi gün geçtikçe artıyor. Tesisin hizmete girmesiyle birlikte bir çok kişi su kayağı sporu yapmak için kayıt yaptırdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çukurca'da açılışı yapılan Türkiye'nin ilk su kayağı olan tesise, çevre illerden de vatandaşların geldiği bildirildi.

Kütahya, Çanakkale, Eskişehir, Ankara, İzmir ve Balıkesir'den gelen vatandaşlar su üzerinde kaymanın keyfini yaşadı. Beklenenin üstünde talep geldiğini söyleyen Sukay Park tesis yöneticisi Nuri Çevik, parkı gezmeye gelenlerin mağdur olmaması için araç parkının genişletileceğini söyledi.

Yapılacak olan çalışmalarla parkın daha da geliştirileceğini ifade eden Çevik, "Kablolu su kayağı her yaştan insanın rahatlıkla yapacağı vücudun tüm kaslarını çalıştıran spor olması özelliğiyle büyük ilgi görüyor. Kablo sayesinde bu sporu yapmasını bilmeyenler bile çok rahat alışabiliyor. Su içersinde düşen vatandaşlarımızı küçük aracımız sayesinde sudan çıkmasına yardımcı oluyoruz. Burada su kayağı sporu yapmak isteyen vatandaşlarımız, kayıt işlemlerini yaptıktan sonra kısa süreli bir eğitime tabi tutulmakta ve ondan sonra su üzerinde kayabiliyor. Çok ucuz fiyatlarla herkes su üzerinde kayabilir. Günde 150 kişi su kayağı sporu için geliyor. Haftasonu ise bu rakam 800'e çıkıyor" dedi.

Sukaypark, 100 dönümlük arazi üzerine kurulu Türkiye'nin ilk kablolu su kayağı tesisi olmasının yanı sıra önümüzdeki günlerde Avrupa Su Kayağı Şampiyonası'na da ev sahipliği yapacak.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 12:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?