7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Bursa'nın alamet-i farikaları' sergisi

Bursa'daki üretim ve tüketim tarihini farklı bir açıdan ele almak amacıyla yazar Raif Kaplanoğlu tarafından hazırlanan 'Bursa'nın alamet-i farikaları' sergisi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) açıldı. 

Bursa Araştırmaları Vakfı ve BTSO'nun desteğiyle yazar Raif Kaplanoğlu tarafından hazırlanan 'Bursa'nın alamet-i farikaları' sergisi ve kitabı, düzenlenen törenle tanıtıldı. Açılışta konuşan Kaplanoğlu, hazırlıkları iki yıl süren 'Bursa'nın alamet-i farikaları' projesinin en önemli gayesinin Bursa'daki üretim ve tüketim tarihini farklı bir açıdan ele almak olduğunu söyledi. Sanayileşmeyle birlikte Bursa'da tüketim ekonomisine yönelik faaliyetleri belgelerle irdelemeyi hedeflediklerini belirten Kaplanoğlu, "Reklam yapan Bursa firmalarının tanıtımı da yapılarak, 150 yıllık Bursa sanayi tarihine farklı bir gözden bakılmasını istedik. Reklam veren firmaların büyük çoğunluğunun aile şirketleri ve ufak aile kuruluşları olması, son iki asırdır var olan girişimci ailelere ışık tutmuştur. Reklam alan kuruluşlar olan gazete, radyo ve TV'ler de inceleme alanı içine alındı. 1869-1973 yılları arasında yayınlanan Bursa'daki ilanları kapsamaktadır" dedi. 

BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ise, Bursa'nın her zaman müteşebbis ruhunun olduğunu, bu çalışmanın da bunu gözler önüne serdiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 20:11:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?