7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'nın en genç Baro Başkanı

Bursa'nın ilk bayan Baro Başkanı Asude Şenol, görevini Bursa'nın en genç Baro Başkanı olan Zeki Kahraman'a devretti. 

Bursa'nın ilk bayan baro başkanı unvanını elinde bulunduran Asude Şenol, düzenlenen törende görevini en genç Baro Başkanı olan 42 yaşındaki Zeki Kahraman'a devretti. 4 adayın yarıştığı seçimleri kazanan Zeki Kahraman, mazbatasını başkanlık görevini geçici olarak sürdüren Baro Genel Kurulu Divan Başkanı Nurhan Hüryaşar'ın elinden aldı. Cübbesini eski Başkan Asude Şenol'un giydirdiği Zeki Kahraman, "Seçim sürecinde bu kadar heyecanlanmamıştım. Bursa Barosu Türk hukuk camiası için çok özel bir barodur. Baromuzu buraya taşıyan eski yöneticilerin hepsine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bursa Barosu avukatı olmaktan asla utanmayacaksınız. Bunu taahhüt ediyorum. Sizlerin içinde, sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Asude Şenol tarafından yükseltilen çıtayı biz daha da yükseğe çıkaracağız" diye konuştu. 

İki dönemdir başkanlık yapan Asude Şenol ise son konuşmasında ilk başkan seçildiği günkü kadar heyecanlı olduğunu ifade ederek, "Bu yönetimin Bursa Barosu'nun kalitesini çok daha yükseklere taşıyacağına inanıyorum. Yeni başkan hem 'zeki', hem de 'kahraman'. İçim çok rahat" dedi. 

Törene diğer adaylar Zekeriyya Birkan, Ekrem Demiröz ve Hasan Sakarya da katıldı. Bilindiği gibi seçim sonuçlarına başkan adaylarından Zekeriya Birkan tarafından yapılan itiraz reddedilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 19:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?