7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Bursa'nın geleceğini inşa ediyoruz'

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından amatör spor kulüplerine destek kapsamında projelendirilen Arabayatağı Semt Sahası törenle hizmete açıldı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Arabayatağı’nda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, 4,5 yıldır sürdürülen yatırımlar ile Bursa’nın çehresini değiştirdiklerini söyledi. 

Bursa’yı modern kent vizyonu buluşturduklarını ifade eden Başkan Şahin, kültür-sanattan, çevre, altyapıdan, spora kadar her alanda şehrin geleceğini inşa ettiklerini kaydetti. 

“Biz bir takımız” diyen Başkan Şahin, takım anlayışı ile Bursa’yı ulusal ve uluslar arası platformda marka kent hedefine ulaştırmak için çabaladıklarını vurguladı. Gençlerin ülkenin geleceği olduğunu hatırlatan Başkan Şahin, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutacak spor aktivitelerine her zaman destek verdiklerini söyledi. Göreve geldiği günden bu yana sporun ve sporcunun yanında olduklarına dikkati çeken Başkan Şahin, “Spora ve sporcuya desteğin sözle olmayacağını biliyoruz. Bursa’mızın bir değeri olan Burspor’a özlüce tesislerini hediye ettik. Şimdi de kararlıyız Bursaspor’a stat yapacağız” diye konuştu. 

Şahin, "Zaferspor’un yanında Bağlarbaşı, Fidyekızık ve Gürsu’daki hemşehrilerimiz de semt sahalarından yararlanmaya başladı. Bugün bunlara Arabayatağı da eklendi. Arabayatağı toplam 350 bin YTL’ye maloldu” diye konuştu. 

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise AK kadroların göreve gelmesi ile Türkiye’nin, Bursa’nın ve Yıldırım büyük bir değişimin içine girdiğini kaydetti. 5 yıl öncesi Yıldırım ile bugünkü arasında büyük farklar olduğuna işaret eden Başkan Keskin, spor alanında ilçenin gelişmesine önemli katkılarda bulunduklarını anlattı. 

Törene katılan AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul ise sporun önemine değinerek, evrenselliğine vurgu yaptı. Türkiye ile 85 yıldır hiç görüşmeyen, dünyada tartışmalara neden Ermeniler ile milli maç sayesinde bir araya gelindiğine dikkati çeken Kul, bu yüzden evrensel bir dil olan sporun ve onun temeli olan amatör kulüplerinin küçümsenmemesi gerektiğine işaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 18:30:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?