7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'nın hanları gün yüzüne çıkacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hanlar Bölgesi'ni gün yüzüne çıkartacağı proje öncesi yapılacak kamulaştırma ve yenileme alanlarıyla ilgili plan değişiklikleri için meclisten yetki aldı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki hanları gün yüzüne çıkartmak için ilk adımı attı. Hanlar Bölgesi'nin yenileme alanı ve bazı binaların kamulaştırılmasıyla ilgili plan değişikliği raporu, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunuldu. İki etap halinde yapılması planlanan ve yaklaşık 150 milyon YTL'yi bulması planlanan projeyle ilgili plan değişikliği raporu, CHP ve Bağımsız Meclis üyesi Semih Pala'nın red oylarına karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. 

Meclisten onay alan projeyle ilk etapta, Yeni Karamürsel Mağazası'ndan başlayıp Ulucami'ye kadar olan yola cephe binalar kamulaştırılıp yıkılarak, 10 bin metrekare alan elde edilecek. Böylece Prinçhan, Bakırcılar Çarşısı, Kapanhan ve İpekhan'ın silüeti ortaya çıkacak. Tamamı 21 hektar olan projede ise ileri ki safhalarda yenileme çalışmaları yapılacak. Kabul edilen plan değişikliği ardından Anıtlar Kurulu'na sunulacak proje, onay aldıktan sonra kamulaştırmalarla başlayacak. Yıkılacak bina sayısı ise yapılacak tespitlerin ardından netleşecek.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 18:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?