7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'nın su sıkıntısı yok

Devlet Su İşleri 1. Bölge Müdürü Vahit Baygüneş, yaz sezonunda yaşanan aşırı sıcaklara rağmen Bursa'da su ihtiyacını karşılayan Nilüfer Barajı'nın doluluk oranının yüzde 97, Doğancı Barajı'nda da yüzde 50'nin üzerinde seyretmesinin sevindirici olduğunu söyledi. 

Yaz mevsiminde sıcaklıkların normalin üzerinde olmasına karşın Bursa'daki barajların doluluk oranında fazla bir azalmanın olmadığını söyleyen Müdür Vahit Baygüneş, barajlarda bulunan su miktarı hakkında bilgi verdi. Günlük 250-300 metreküp su ihtiyacı olan Bursa'nın, Nilüfer ve Doğancı barajlarındaki doluluk oranlarında telaşlanacak bir durumun olmadığını kaydeden Baygüneş, 2007 yılında tamamlanan Nilüfer Barajı'nın doluluk oranının yüzde 97 olduğunu dile getirdi. 

Doğancı barajının ise yarısından fazlasının dolu olduğunu belirten Baygüneş, eylül ayının sonunda başlaması beklenen yağmurlar ile beraber barajlarda su sıkıntısının olmayacağını ifade etti. Baygüneş, "Su seviyesi bu yıl son derece sevindirici. Eylül ayının sonu itibariyle başlayacak olan yağmurlar, barajlara su takviyesi yapacak. Bu yıl tablodan memnunuz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 17:28:48
Güncelleme :31 Ağustos 2008 Pazar 18:59:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?