8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

BursaRay üniversiteye kadar uzatılıyor

BursaRay'ı Uludağ Üniversitesi'ne ulaştıracak olan C etabının yapım sözleşmesi törenle imzalandı. 

Holıday Inn Otel'de düzenlenen imza töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, "4 yılda gerçekleştirdiğimiz etkili çözümlerle ulaşımda sorunlar yumağı çözüldü. 10 kavşakla ulaşıma nefes aldıran yatırımların yanı sıra 62 km alternatif yol, köprü, feribot iskelesi ve toplu ulaşım araçları ile kentin daralan ufkunu açtık" dedi. 

Geçen ay Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla BursaRay B etabının açılışının gerçekleştirildiğini hatırlatan Şahin, "Konforlu ulaşım seçeneği olan raylı sistemi yaygınlaştırmaya kararlıyız. Bugün imzamızı attığımız C etabı da kararlılığımızın işaretidir. Küçük Sanayi Kavşağı'ndan Uludağ Üniversitesi'ne kadar uzanan C etabı 6,5 km uzunluğunda olacak. Projenin sözleşme bedeli ise 98 milyon Euro + KDV" diye konuştu. 

Bursaray C etabının 2.5 yılda biteceğini belirten Şahin, Emir Koop ve üniversite istasyonlarının yer altından, Altınşehir, Ertuğrul, Özlüce ve terminal istasyonlarının ise yer üstünden geçeceğini söyledi. Ağustos ayında temeli atılacak olan BursaRay C etabıyla günde 30 bin kişilik kapasite artışı sağlanacağını ifade eden Şahin, şöyle konuştu: "Arabayatağı'ndan ve 1050 Konutlar'dan Uludağ Üniversitesi'ne hemşehrilerimizi tek bir vasıta ve tek biletle ulaştıracağız. Bu proje kapsamında Avrupa Yatırım Bankası'ndan (AYB) 6 yıl geri ödemesiz 20 yıl vade ile 100 milyon Euro'luk kredi alındı. Büyükşehir Belediyesi AYB'den üç kez kredi alan Türkiye'nin tek belediyesidir. Bu da Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin prestij ve güvenilirliliğini gösteriyor." 

BURSA DÜNYANIN EN HIZLI GELİŞEN İLK 100 KENTİ ARASINDA 

İngiltere merkezli bir kuruluş olan City Mayors'un bir araştırmasında en hızlı gelişen ilk 100 kent arasına Türkiye'den sadece Bursa'nın girdiğini gururla söyleyen Başkan Şahin, "Bu araştırma gösteriyor ki, Bursa marka kent hedefinde istikrarlı bir çizgi yakalamıştır. Bu istikrarla kentimiz yarınları bugünden yaşayacaktır. Şehirle bütünleşen ve kente vizyon katmayı amaç edinen hizmet anlayışı devam ediyor" dedi.
Projenin gelecek nesiller açısından örnek olacağını belirten Yapı Merkezi Genel Müdürü Başar Arıoğlu, firmalarının dünyanın dört bir yanında metro işini yürüttüğünü ifade ederek şöyle konuştu: "Dubai'de yaptığımız 77 km. uzunluğundaki metro dünya pazarında iz bıraktı. BursaRay C etabı da Bursa'nın güvenini kazanmamız açısından çok önemli. Proje bittiğinde gelecek nesillere bırakılacak bir eser olacak." Arıoğlu, projeyi söz verdikleri süre içinde bitireceklerini söyledi. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MEGA PROJELERE İMZA ATTI 

AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak da, 4 yıl önce yerel yönetimlerde iş başına geldiklerinde halkın yüzde 80'inin 'ulaşım' üzerinde birleştiğini ve belediyenin mega proje olan ulaşım yatırımlarını gerçekleştirdiğini belirterek, "Bursa ismine yakışır bir şekilde dünya kamuoyuna çıkacak atılımlar yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız kentimizin tarihi kimliğini öne çıkarıyor, projesi ile Bursa hak ettiği yere ulaşacak" dedi. 

Çakmak, Bursa'nın hava ulaşımındaki sıkıntısının da çözümüne yönelik özellikle Balkanlar ve uluslararası alanda hava yolunu açma konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

Konuşmaların ardından Bursa Milletvekilleri Hayrettin Çakmak, Ali Koyuncu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, C etabının yapım işini yapacak olan konsorsiyum adına Yapı Merkezi AŞ Genel Müdürü Başar Arıoğlu ile Raylı Sistemler Koordinatörü Ali Çivi, Tewet Genel Müdürü Carsten Hippenstiel yapım sözleşmesine imza attı. Arıoğlu, Başkan Şahin'e günün anısına sözleşmenin imzalandığı kalemi hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 17:15:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?