7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursaspor el üstünde

Turkcel Süper Lig'de aldığı seri galibiyetlerl ikinci sırada bulunan Bursaspor'a sivil toplum örgütlerinden destek yağıyor. 

Bursa Fan Clup Başkanı Ali Ademoğlu, Bursaspor'un tarihine yakışır bir çıkış yakalayan futbolcular ve teknik yönetime kahvaltı verdi. Bursa Sukay Park'ta gerçekleşen kahvaltıya, Bursaspor İkinci Başkanı Osman Çelik, Teknik Direktör Samet Aybaba, futbolcular, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara katıldı. 

Önce Avrupa Su Kayağı Şampiyonası'nın yapıldığı parkı gezen futbolcu ve yöneticiler ardından Fan Clup tarafından verilen kahvaltıya katıldı. Kahvaltı sonrasında konuşan Bursaspor İkinci Başkanı Osman Çelik, Bursaspor'un dünyada örneği bulunmayan bir kulüp olduğunu belirterek, "2 milyonu aşkın nüfusun tek takımı olan Bursaspor'un dünyada başka örneği yok. Ama başarıya gelince başarı yok. İnşallah bugün yakaladığımız bu performansı lig sonuna kadar sürdürüp, sporcu kardeşlerimiz teknik heyet ve yöneticilerimizle Bursa'daki yaşayanlarıyla bu başarımızı sonuna kadar sürdürüp beklentilere cevap vereceğimizi ve herkesin görmek istediği yerde olacağımızı ben bugünden görmüş bulunmaktayım. Sporcu kardeşlerimiz ve teknik heyetimize bu konuda çok güvenmekteyim. Kenetlenmenin başarıdan geçtiğini biliyorum başarı olursa kenetlenme artacaktır. 6 hafta geçmiş çıka yükseliyor başarı yükseliyor. Ve kent kenetleniyor" dedi. 

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ise, "Biz yerel yönetimler olarak aktif bir spor kenti oluşturalım istiyoruz. Şehrimizin her köşesinde herkes, istediği sporu en güzel şekilde yapsın istiyoruz. O yüzden her mahallemize spor tesisi açıyoruz. İnsanlarımız ekstra araca binmelerine gerek görmeden tesis kazandırıyoruz. İlçemiz kaliteli tesislerle buluştu. 4 ay önce 20 tesisimiz açılmıştı. 6 ay içinde de 10 a yakın tesis açacağız. Bursa'nın her köşesini sporun yapıldığı, sporun konuşulduğu spor kenti oluşturmaya çalışıyoruz. Özellikle su kayağı tesisleri tüm ülkeye örnek oldu. Biz özellikle futbol dışındaki branşı seçtik. 1500 ü aşkın lisanslı sporcumuz var" diye konuştu. 

Bursaspor'un dünya çapında bir takım olması gerektiğini söyleyen Altepe, "Bunun hiç gerçekleşmemesi için hiç bir sebep yok. Bugüne kadar neden gerçekleşmediğine biz de akıl erdiremedik. Sebepler belli. İnşallah bundan sonra bunlar yaşanmaz. Bu büyük kente, saniye şehri Bursa'ya yakışır bir Bursaspor şu anda oluştu. Gerçekten arkadaşlarımız bunun büyük mücadelesini veriyorlar. Ve tüm Bursa'nın kalbi onlarla birlikte atıyor. Çünkü onların başarısı Bursa'daki moral ve heyecanı arttırıyor. Bursaspor Galatasaray'ı yendikten sonra çarşı pazar her yer şenlendi, herkesin yüzü gülüyordu. Neden biz bunu hep yaşamayalım. Bizim 5'te birimiz olan Trabzonspor bunları yapılıyorsa bizde neden olmasın? Bursaspor artık ilk 5'e oynayan, Avrupa da bizi temsil edecek takımı çıkartmış durumda. Birbiri ardına seri galibiyetlerin bu hafta da sürecektir. Eskişehir maçını da alacağımızı düşünüyorum. Avrupa kupalarına katılan bütün takımlar futbolcular tanınıyor. Neden Bursaspor burada olmasın? Bu ivme yakalandı" dedi. 

Bursa Fan Clup Başkanı Ali Ademoğlu ise, Bursaspor tarihine yakışır bir başlangıç yaparak ligine damgasını vurduğunu söyledi. Bursa halkının sporcusuyla bütünleşen bir yapıya sahip olduğunu hatırlatan Ademoğlu, "Bursaspor sporcusunun bu performansıyla milli beraberliği sağlıyor. Bursaspor'un mevcut kadrosu artık şampiyonluğa adaydır. Bursaspor'u Avrupa'da görmek istiyoruz. Bu performansı yöneticiler teknik kadro ve futbolcularda görmekteyiz. Artık ayın sporcusunu çekmekte zorlanıyoruz. Hepiniz tek tek arkadaşlarımızın gönlünde taht kurdunuz. Bu bizim işimizi zorlaştırdı" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 19:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?