7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursaspor'da Güvenç Kurtar dönemi

Bursaspor'da, Samet Aybaba'nın ani bir kararla görevinden istifa etmesinin ardından teknik direktörlüğe Güvenç Kurtar getirildi. Yeşil-beyazlı kulüple 1.5 yıllık sözleşme imzalayan Teknik Direktör Güvenç Kurtar, taraftarlar tarafından "Güvenç, Kurtar bizi" diye karşılandı. 

Bursaspor'da teknik direktör Samet Aybaba'nın aile ve taraftar baskısı nedeniyle istifasının ardından Yeşil-beyazlı takımın başına tecrübeli teknik direktör Güvenç Kurtar getirildi. Yeşil-beyazlı yönetim, Teknik Direktör Güvenç Kurtar ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulunan Bursaspor İkinci Başkanı Osman Çelik, Samet Aybaba ile yollarını ayırdıktan sonra dün akşam gerçekleştirdikleri telefon trafiğinin ardından Güvenç Kurtar ile anlaştıklarını söyledi. 

Güvenç Kurtar ile yeni bir sayfa açtıklarını söyleyen Çelik, "Hocamıza yeni görevinde başarılar diliyoruz. Allah mahçup etmesin. Tabii ki herkes başarılı olmak için çalışır. Ama başarının yanında şans faktörleri de vardır" diye konuştu. 

Samet Aybaba'nın aile ve taraftar baskısı nedeniyle istifa ettiğini dile getiren Çelik, "Samet Aybaba ile maçtan sonra yaptığımız toplantıda böyle bir şey yoktu. Taraftarın Samet hocaya geldiğinden beri tepkisi vardı. Samet hoca aile baskısından istifa etti. Akşam görüşmelerin ardından karar verdik. Eski futbolcumuz, Güvenç hoca kendi evine geldi. Çok mutluyuz. Önemli olan kurumların başarısıdır. Kişiler gelip geçicidir" dedi. 

Güvenç Kurtar'ın daha önce futbolcu olarak Bursaspor forması giydiğini hatırlatan Çelik, ''Güvenç Kurtar'a 'Evine hoşgeldin' diyoruz. Güvenç Kurtar, inşallah başarılı olacak'' diye konuştu 

Yeşil-beyazlı takımın yeni teknik direktörü Güvenç Kurtar ise, Bursaspor'a gelişinin çok ani olduğunu vurguladı. Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın dün akşam telefon etmesinin ardından hemen teklifi kabul ederek, Bursa'ya geldiğini anlatan Kurtar, ''Bursaspor çok büyük bir camia. Bu toplantıya gösterilen medya ilgisi, zaten ne kadar büyük bir camiaya geldiğimi gösteriyor. Daha önce futbolcu olarak formasını giydiğim Bursaspor'a teknik direktör olarak geldiğim için çok mutluyum'' dedi.

"YUSUF İLE BABA-OĞUL GİBİYİZ" 

Bir gazetecinin, Denizlispor'da geçen yıl Yusuf Şimşek ile yaşadığı sorunları hatırlatması üzerine Kurtar, ''Yusuf'un açıklamaları benimle ilgili değildi. Kendisi çok değerli bir futbolcu. O dönemde takım kaptanı olduğu için arkadaşlarının da düşüncelerini dile getirmek zorundaydı. O dönemde Yusuf'u kadro dışı bırakmıştım, ama o sadece antrenmanda iyi çalışmadığı içindi. Biz, Yusuf ile 'baba-oğul gibiyiz'. Yusuf, saygılı, her takım için sadece futboluyla değil, kişiliğiyle de gerekli iyi bir kaptan, iyi bir futbolcu'' diye konuştu. 

Kurtar, ''Bursaspor'u tanıyor musunuz'' şeklindeki soruya ise, ''Tanıyorum. Tüm Türkiye'deki takımları çok iyi tanıyorum. Görev yapmadığım dönemde sürekli maç izledim'' yanıtını verdi. 

Öte yandan geçen sezon gösterdiği performansla adından söz ettiren, ancak bu sezon fazla forma şansı bulamayan Volkan Şen gibi futbolcuları da kazanmak istediğini belirten Kurtar, "Sercan'ın tam pekişmesi lazım. Genç oyuncuları kadroyla pekiştireceğiz. Onları üst düzey oyuncu haline getirelim, ondan sonra 3. Lig ve pilot takımlarımızdan gelen gençlere de şans vereceğiz" diye konuştu. 

Toplantının ardından Özlüce Tesisleri'ne gelen bir grup taraftar, Güvenç Kurtar'a çiçek vererek başarı diledi. 

Öte yandan Teknik Direktör Güvenç Kurtar'ın yardımcılıklarını Erhan Altın, Dursun Karabacak ve Ersel Uzgur'un yapacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 20:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?