7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursaspor'da tek hedef galibiyet

Turkcell Super Ligi'nin ilk 5 haftasında 12 puan alarak tarihinde bir ilki gerçekleştiren Bursaspor, hafta sonu kendi sahasında karşılaşacağı Galatasaray'ı yenerek çıkışını sürdürmek istiyor. 

Özlüce Tesisleri'nde Teknik Direktör Samet Aybaba yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcuların neşeli ve hırslı oldukları gözlendi. 

Düz koşuyla başlayan antrenman, dar alanda pas çalışmasının ardından yarı sahada yapılan taktik maçla sona erdi. Antrenman sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan ikinci kaptan Ömer Erdoğan, Süper Lig'in ilk 5 haftasında güzel futbol sergilediklerini söyleyerek, "12 puana ulaştık. Uzun yıllardır Bursaspor böyle güzel bir başlangıç yaşamamıştı. Sezon başı bir hedef koyduk. Üst sıralarda oynamak istedik. Bazı hatalarımız oluyor, ama yeni takımız. 3-5 haftada gördüğüm kadar takım galibiyet için her şeyini sahaya yansıtıyor. Mağlup duruma düştüğünde bile herkes elinden geleni yapıyor. Aldığımız puanlarla ligde iyi bir durumdayız. Galatasaray, ofans hattında futbol oynuyor. Ancak biz galip gelerek çıkışımızı sürdürmek istiyoruz" diye konuştu. 

Bursapor'un en az gol yiyen defansa sahip olduğunun hatırlatılması üzerine Ömer Erdoğan, "Gol yemememiz bizim için iyi bir şey. Ama deplasmanda da gol yemememiz lazım. Bazı hatalar yapıyoruz. Küçük bir anlaşmazlık cezalandırılıyor. Bu tip hataları azaltıp hem deplasman hem içeride gol yemeyen defansa sahip olmak istiyoruz. Nasıl golcüler çok gol atmak istiyorsa, ben de defans hattında en az gol yemek istiyorum. Bu haftada da gol yemeden galip geliriz inşaallah" dedi. 

Bursaspor'da performansı her geçen maç biraz daha artan Bekir Ozan Has ise, 12 puanın verdiği rahatlıkla, Galatasaray'ı sahadan puansız göndereceklerini söyledi. 

Ligin uzun bir maraton olduğunu belirten Bekir Ozan Has, "Ligin ilk 5 haftasında aldığımız 4 galibiyet yetmiyor. Önümüzde 29 hafta var. Bu uzun bir maraton. Takım arkadaşlarımızla birlikte inşaallah sezon sonunda Bursaspor'u iyi yerlere getiririz. İnşallah Pazar günü taraftarımızın da desteğiyle 3 puan alacağız. Galatasaray maçı zor geçecek. Ama sahaya kazanmak için çıkacağız. Taraftarımızın desteğiyle müthiş bir atmosfer olacağını düşünüyoruz. Bu atmosferde Galatasaray'ı puansız göndermeyi düşünüyoruz. Takımın motivasyonu çok üst düzeyde" ifadelerini kullandı.
Öte yandan Bursaspor'un resmi internet sitesinde yer alan "Galatasaray maçı sizce nasıl sonuçlanır" anketine katılan 27 bin 810 kişi Bursaspor'un kazanacağını iddia ederken, 787 kişi beraberlik, bin 694 kişi ise 'kaybederiz' diye oy kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 18:51:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?