7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursaspor'u kaybetmek hırslandırdı

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Turkcell Süper Ligi'nin 4. haftasında karşılaşacakları Kayserispor'dan çekinmediklerini söyledi. 

UEFA Kupası 1. Tur ilk maçında Paris Saint Germain (PSG) ile karşılaşan Kayserispor'u, futbolcuları ile birlikte izlediğini belirten tecrübeli teknik adam Samet Aybaba, "Zor bir lig maçı bizi bekliyor. Kayserispor ligin 2-3 yıldır en iyi takımlarından biri. Ama biz de iyi takımız. Son hafta kötü oynadık. Önemli olan oyuncularımızın bunun bilincinde olması. Bir şeyler kaybettiklerini görmeleri onların yeniden heyecan ve hırsla bu maça hazırlanmaları sağladı. Seyircimizin desteği ile bu maçı kazanacağız diye düşünüyorum" dedi. 

Kayserispor'dan çekinmediklerini belirten Tecrübeli hoca, Sercan ve Yusuf Şimşek'in kadroya girmesi ve Melo'nun da takıma uyum sağlaması ile daha iyi olacaklarını belirterek, "Bizde sistemdir, kim daha iyiyse, kim çalışıyorsa o zaten oynar. Son 3 maça bakarsak, ilk maçta hiç pozisyon vermedik. İkinci maçın ilk yarısında birkaç pozisyon verdik. Ama son maçta inanılmaz çok pozisyon verdik. En güvenilir dediğimiz savunmada bile bireysel hatalar yaptık. Bunlarla ilgili çalıştık. Bunları yapmayacağız. Futbol adına bir şeyler geliştireceğiz. Maçları kazanacağız" diye konuştu. 

3 maçta 6 puan aldıklarını hatırlatan Aybaba, "İki maçta 2'şer gol attık. Geçen seneki istatistiklere bakarsak gayet iyi durumdayız. 'Takım hücum yapmıyor' diye eleştiriliyoruz. Çok kalabalık adamla gidip orada durmakla hücum ediyorsunuz anlamına gelmiyor. Oraya 3-4 kere gidin. İki tanesini gol olsun maçı kazanın. Sistem bu. Fazla sayıda oyuncu ile gitmek çözüm değil" şeklende konuştu. 

Aybaba bir basın mensubunun 'Kanat oyuncularının transferi konusunda hata yapıldığını düşünüyor musunuz?' sorusu üzerine, "Çok uğraştık iyi bir sağ bek için, bir sürü oyuncuyla görüştük ama olmadı. Bir sol kanat oyuncusu da aldık ama futbol dışında olmayanda var" diyerek cevaplandırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 15:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?