7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursaspor'un tek korkusu rehavet

Turkcell Süper Lig'in flaş ekibi Bursaspor, Eskişehirspor maçı hazırlıklarına başladı. 

Milli maç nedeniyle lige verilen arayı Antalya Cup'a katılarak değerlendiren Bursaspor, hafta sonu sahasında oynayacağı Eskişehirspor maçı hazırlıklarını günde yaptığı çift antrenmanla başladı. Özlüce Tesisleri'nde sabah saatlerinde yapılan antrenmana Bulgaristan Milli Takım kadrosunda bulunması sebebiyle kaleci İvankov, milli takımda bulunan kaptan Yusuf Şimşek, Sercan Yıldırım, Serdar Aziz ve Eren ile tedavileri devam eden Kirita ve Leandro katılmadı. Teknik Direktör Samet Aybaba nezaretinde yaklaşık 1.5 saat süren antrenman düz koşu ile başladı. 3 gruba ayrılan futbolcular ardından dayanıklılık ve depar koşuları yaptı. 

Antrenman sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran sol kanat oyuncusu Mustafa Keçeli, Bursaspor'un iyi bir hava yakaladığını ancak korkularının rehavete kapılmak olduğunu söyledi. Eskişehirspor maçını kazanarak galibiyet serisini sürdürmek istediklerini söyleyen Keçeli, "Böyle maçlar bizim için daha da önemli. Galatasaray galibiyetinden sonra 4 haftalık galibiyet bizim için çok önemli. Fenerbahçe'ye gideceğiz. Bu haftaları kayıpsız atlatabilirsek kendimize artık hedef koyabiliriz" dedi.

Takımda rehavetin olup olmadığının sorulması üzenine ise, "Bu yüzden çok dikkatli olmalıyız. Galatasaray maçından sonra iyi konsantre olursak maçı alırız. Çünkü içeride iyi oynuyoruz" diye konuştu. 

Bursaspor'un Breziyalı orta saha oyuncusu Fabricio Ramos Melo ise takıma uyum sağladığını söyleyerek, "Çok iyi bir başlangıç yakaladık. 6 maçta 5 galibiyet alarak 15 puan toplamayı başardık. İyi oynuyoruz ki bu puanları alıyoruz. Aldığımız puanları bize kimse vermedi. Biz çok çalışarak aldık" dedi. 

Lige verilen arayı iyi değerlendirdiklerinin altını çizen yeşil beyazlı-futbolcu, "Eskişehirspor'u yenerek galibiyet serimizi sürdürmek istiyoruz. Eskişehispor maçı sonrası da bizi Fenerbahçe maçı bekliyor. Rakip güçlü ama biz kimseden korkmuyoruz. Lige adapte olduk ve üst üste güzel maçlar oynayıp önemli galibiyetler aldı. Takımda iyi bir birliktelik sağlandı. Milli takıma giden oyuncularında oynaması, bir kez daha başarımız gösterdi. Seyircimizin desteğini alarak seriyi sürdüreceğimize inanıyorum'' şeklinde konuştu. 

Performansıyla ilgili soruya ise Brezilyalı orta saha oyuncusu, "Zaman zaman performansımda düşebilir. Bu da taktik gereği olabilir. Elimden gelinin en iyisini yaptığıma inanıyorum. Bazı maçlarda hocam beni değişik mevkilerde oynatıyor. Bu düşüş değil taktik gereği'' cevabını verdi. 

Bursaspor'un milli yıldızı Yusuf Şimşek'i kendisini örnek aldığını belirten Melo,"Yusuf gerçekten çok önemli bir futbolcu. Tecrübesini de gençlerle paylaşmayı seviyor. Kendisini örnek alıyorum. Saha içinde bizi çok iyi yönlendiriyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 20:32:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?