7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'ya 1024 konut daha

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi işbirliğiyle kente 1024 adet daha konut kazandırıyor. Hamitler'deki 948 konutluk birinci etap inşaatının Ağustos ayı sonunda biteceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, ikinci etabın temelinin ise 11 Ağustos'ta atılacağı müjdesini verdi. 

Bursa'da dev projelere imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hamitler'de yeni toplu konut projesinin startını veriyor. Bugüne kadar yapılanları yeterli görmediklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, "Hizmete devam edeceğiz. Yeni projelerimiz var. Bunlardan birisi de Hamitler'deki ikinci etap toplu konutlardır. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile görüştüm. Yeni konutların temelini 11 Ağustos'ta atacağız. İlk etabın inşaatı da Ağustos ayı sonunda bitecek" dedi. 

Kent Meydanı projesinin büyütülmesi, Sıcaksu ve Yalova Yolu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projelerini de yeni dönemde hayata geçireceklerini anlatan Başkan Şahin, "Biz hayallerdeki Bursa'ya gerçeğe dönüştürürken, projelerimizi planlarımızı vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda belirledik. Bursalılar için ev sahibi olmak artık hayal olmaktan çıktı. İnsanlarımıza planlı, sağlıklı, modern, güvenli ve kaliteli yerleşim alanlarında yaşama mutluluğunu sunmak için ilk adımı atıyoruz. Bu projeler aydınlık yarınlar içindir" diye konuştu. 

1024 konuttan bir kısmının TOKİ tarafından satılacağı, bir kısmının kurayla Bursalılara verileceği, kalan kısmının da Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleyle satılacağı öğrenildi. İkinci etap da birinci etapta olduğu gibi sosyal donatı alanları da bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 12:43:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?