7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'ya öğretmenevi müjdesi

Bursa'ya 5 milyon YTL'ye mal olacak öğretmenevi müjdesi veren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AK Parti iktidarında 700 bin bilgisayarın öğrencilerin hizmetine verildiğini belirterek, "Öğrencilerin yüzde 90'ı hızlı internetten faydalanıyor. Her 4 derslikten birisi bizim dönemimizde yapılmış, 3 öğretmenden birisinin ataması bizim dönemimizde gerçekleşmiştir" dedi. 

Çeşitli açılış ve temaslarda bulunmak üzere Bursa'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Vali Şahabettin Harput'u Çarşamba'daki makamında ziyaret etti. Gazetecilerin, muhalefetin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru, mecburi din dersiyle ilgili Danıştay kararı ve üniversitelerdeki gelişmelerle ilgili sorularına cevap vermeyen Bakan Hüseyin Çelik, Bursa'nın dağ ilçelerindeki öğretmen meselesini hallettiklerini söyledi. Şemdinli ile Orhaneli arasında fark olmadığını ifade eden Bakan Çelik, "Orhaneli başta olmak üzere dağ ilçelerini zorunlu atama bölgeleri haline getirdik. Orhaneli'nin statüsü ile Şemdinli'nin statüsü aynıdır. Böylelikle oradaki öğretmen ihtiyaçları giderildi. Geçen 5 yıllık süre içerisinde 115 bin derslik yapıldı. Türkiye'de eğitimde kullanılan her 4 derslikten birisi bizim iktidarımızda yapılmıştır. Okullarımızda görev yapan her 3 öğretmenden birisi iktidarımız döneminde atanmıştır. Daha önce okullarımızda teknoloji adına hiçbir şey yoktu. Büyük illerde çok az sayıda bilgisayar vardı. Şu anda okullarımızda 700 bine bilgisayar çocuklarımızın emrindedir. Öğrenci kitlemizin yüzde 90'ı hızlı internetten yararlanıyor" diye konuştu. 

Bursalı iş adamlarının önemli işler yaptığını ifade eden Bakan Çelik, "Ama biz 2 yaptık. Onlar bir yaptı. Üçte ikilik yatırım yine kamu yatırımıyla yapıldı. Türkiye'de ilk defa bir ilçede fen lisesi açmaya karar verdik. O da Bursa'nın ilçesi İnegöl'dür. Bursa, Türkiye'nin kimliğidir. Bursa'da bugüne kadar büyük bir öğretmenevinin olmaması ciddi bir eksikliktir. Aslında geçen yol bunu planladık ama bazı aksaklıkları çıktı. Bursa'daki eğitimci arkadaşlarıma bir müjde vermek istiyorum. 2008 yılı içerisinde
yaklaşık maliyeti 5 milyon YTL olan bir öğretmenevi inşa edeceğiz. Bu Türkiye'deki en güzel öğretmenevlerinden olacak" şeklinde konuştu. 

Ziyaretin sonunda Vali Harput, Bakan Çelik'e çini vazo hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 11:36:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?