7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'ya yeni rehabilitasyon merkezi

Bursa'da Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi, madde bağımlısı ve istismara uğramış çocukların tedavisi için rehabilitasyon merkezi yapacak.

20'şer kişilik erkek ve kız olmak üzere iki ayrı binanın yapılacağı sosyal rehabilitasyon merkezi için 1 milyon 600 bin YTL ödenek ayrıldı. 7 ile 18 yaş arası çocukların psikolojik tedavilerinin yapılacağı merkezin yer tespit çalışmaları başladı.

Bursa Valisi Şahabettin Harput'un da yakından ilgilendiği projenin, yer tespitinin ardından inşaatına başlanacak. Proje için birkaç yer düşünülürken, Ovaakça'daki Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazi üzerine yapılmasına sıcak bakılıyor.

Proje hakkında bilgi veren Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Erdoğan Uztetik, "Uzun zamandır üzerinde durduğumuz bu projenin başlama aşamasına geldik. Yer tespit çalışmaları birkaç güne kadar tamamlanacak. Yer belli olur olmaz hemen ihaleye çıkılacak ve inşaatlar en kısa sürede start alacak. İhale edildikten 1 yıl sonra merkezi hizmete açmayı planlıyoruz. Bu merkez istismara uğrayan ve madde bağımlısı genç ve çocuklarımız için çok faydalı olacak. Burada rehabilite edilen çocuk, tedavisi tamamlandıktan sonra gerekli yere nakledilecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2008 Pazar 14:00:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?