7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'ya yeni yüzme havuzu

Bursa'da Osmangazi Belediyesi'nin 'Her mahalleye bir tesis' projesi çerçevesinde yaptıracağı Atıcılar Olimpik Yüzme Havuzu'nun temeli törenle atıldı. 4 ay gibi kısa zamanda tamamlanması planlanan tesisin 1 milyon 200 bin YTL'ye mal olması planlanıyor. 

Osmangazi Belediyesi şehrin spor alanındaki eksiklerini tamamlamak için uygulamaya koyduğu projelerine devam ediyor. Atıcılar Mahallesi'ndeki yarı olimpik yüzme havuzunun temeli düzenlenen törenle atıldı. 12,5x5 metre boyutunda ve 1 metre 80 santimetre derinliğindeki havuzun 4 ayda tamamlanması hedefleniyor. 1 milyon 200 bin YTL'ye mal olması planlanan tesiste bir de 2 katlı hizmet binası bulunacak. Kafeler, soyunma odaları, sosyal mekanların da bulunacağı hizmet binası bölgenin yapısına uygun olarak ahşap malzemeyle kaplanacak. 

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe törende yaptığı konuşmada, Bursa'yı örnek şehir yapmak için çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, "Bursa her şeyin en iyisine layık. Yapılan çalışmalarla birlikte Bursa adeta bir şantiye haline dönüştü. Bu çalışmaların içersinde en çok önem verdiğimiz konulardan biri de sportif projelerdir. Gençlerimiz bizim en büyük sermayemizdir. Bu gençliğe spor tesisleri kazandırmak için birçok tesisi hayata geçirdik. İlçede arsa sıkıntısı yaşıyoruz. Bu tesis için bu arsayı özel idareden tahsis ettik. Hemen ihaleye çıktık ve bugün temelini atıyoruz. Bursa'ya 4 yılda ulusal çapta birçok tesise kavuşturduk" dedi. 

Altepe, tesisin üzerinin özel şeffaf örtüyle kaplanacağını ifade ederek, "Bu örtünün aynısını Karaman'daki yüzme havuzuna da uygulayacağız. Türkiye'de örnekleri çok az olan örtüyü biz Bursa'daki tesislerimizde kullanacağız" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ve İl Genel Meclis Başkanı Nurettin Avcı butona basarak, ilk harcı attı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 14:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?