7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'ya yunus gösteri merkezi

Bursa'nın önde gelen alışveriş merkezlerinden Korupark, yeni yıl öncesinde iki sevimli yunusun gösterilerine ev sahipliği yapacak olan DOLphinpark’ı hizmete sokmaya hazırlanıyor.

İki sevimli yunus Ada ve Doğa, Çeşme’den Korupark’a taşınıyor. Yaklaşık 4 yıldan bu yana yaptıkları gösterilerle insanları kendilerine hayran bırakan sevimli yunuslar Bodrum ve Çeşme’den sonra Korupark Alışveriş Merkezi’ne geliyor.

Korupark bünyesinde bulunan 2 bin metrekarelik alan üzerine kurulan tesiste yunusların bulunacağı havuz 5 metre derinliği ile 460 metrekarelik bir alana sahip. Ziyaretçilerin yunusların nefes kesen gösterilerini rahatça izleyebilmeleri için 440 kişilik bir tribünün de bulunduğu tesiste, kafe bölümü ise aynı anda 100 kişiyi ağırlayabiliyor. Ayrıca Ada ve Doğa ile yüzmek isteyen konuklar için özel soyunma kabinleri ve duşlar bulunuyor.

Korupark Pazarlama Müdürü Feyza Acar Sönmezer, yunus gösteri merkezi ile Güney Marmara’da eksikliği hissedilen bir projeyi de hayata geçirmiş olacaklarını ifade etti.
Korupark Alışveriş Merkezi’ne de bağlanılan tesiste bulunan ve 1800 metreküp su hacmine sahip havuzların suyu Marmara Denizi’nden alınıp, filtrasyon sistemlerinden geçirildikten sonra deniz memelilerinin yaşaması için uluslararası standartlara uygun hale getiriliyor.

Resim yapan, şarkı söyleyen, top oynayan, çember çeviren, takla atan yunusları izlemenin yanı sıra yunuslarla birlikte yüzme imkanı da sunulacak olan tesis sonraki adımda terapi amaçlı da kullanabilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 17:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?