7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'yı en iyi tanıyan kazandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ortak bir kentlilik bilinci oluşturmak amacıyla düzenlenen liselerarası Bursa konulu bilgi yarışmasının galibi Özel Nilüfer Fen Lisesi oldu.


Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 tarafından gerçekleştirilen ve 9 ay süren yarışmanın finali, Tayyare Kültür Merkezi'nde yapıldı. Bursalılık bilincini geliştirme ve kentli davranış kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21'in katılıma ve ortaklığa dayalı anlayışıyla 2,5 yıldır yürüttüğü 'Kentimiz Geleceğimiz' projesi kapsamında yapılan yarışma İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirildi. Bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen bilgi yarışmasının finalinde 7 merkez ilçeden Gemlik Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi, Gürsu Sağlık Meslek Lisesi, Hasan Coşkun Lisesi, Ahmet Coşkun Lisesi, Ahmet Rüştü Lisesi, Özel Nilüfer Fen Lisesi, Hasan Ali Yücel Lisesi ve Çelebi Mehmet Lisesi birincilik için kıyasıya yarıştı.


Uludağ Üniversitesi (UÜ) İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kara, UÜ Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmi Aydın, İl Çevre ve Orman Şube Müdürü Dr. Talat Müftüoğlu ile Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı'nın jüride yer aldığı yarışmanın sonunda Özel Nilüfer Fen Lisesi birinci oldu. Hasan Ali Yücel Lisesi'nin ikinci olduğu finalde, Mudanya İlçesi'nden yarışmaya katılan Ahmet Rüştü Lisesi de üçüncülüğe hak kazandı. Birinci okulun ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin adına Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Subaşı takdim etti. İkinci okula CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer ödül verirken, üçüncü okula da ödülünü Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Tahsin Bulut sundu.
Birinci okula ayrıca dizüstü bilgisayar, yazıcı ve tarayıcı ile her öğrenciye 400 YTL, ikinci okula dizüstü bilgisayar ve öğrencilere 300 YTL ve üçüncü okula da dizüstü bilgisayar ve her öğrenciye 200'er YTL verildi. Finalde yarışan diğer öğrenciler de küçük altınla ödüllendirildi.


Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Subaşı, "Kentlilik Bilinci projesinin amacı, gençlerin Bursa hakkında bilinçlenmesini sağlamaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak başlattığımız bu projeye Bursa'nın yerel yöneticileri, okullar, sivil toplum kuruluşları ve tüm Bursa halkının destek vermesi büyük önem taşıyor. Öğrencilerimiz de yarışmada Bursa ile ilgili bilgilerini yarıştırdı" dedi.

..
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 13:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?