7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Buruk mezuniyet töreni

Emniyet teşkilatında amir ihtiyacını karşılamak için Bursa Polis Koleji Müdürlüğü bünyesinde açılan kursu başarıyla tamamlayan 25'i bayan 519 komiser yardımcısı düzenlenen törenle mezun oldu. Mezun olan komiser yardımcıları İstanbul'da şehit olan polis arkadaşlarının üzüntüsünü yaşadı. 

Bursa Polis Koleji bahçesinde yapılan mezuniyet törenine, mezun komiser yardımcıları için Bursa Polis Koleji bahçesinde bir tören düzenlendi. Törene Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ali Kolat, Bursa Vali Vekili Celalettin Yüksel, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, Bursa Emniyet Müdürü Tahsin Demir, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, daire müdürleri CHP Milletvekili Kemal Demirel, çok sayıda davetli ve polis yakınları katıldı. Törende konuşmak yapan Kolat, polis teşkilatına amir yetiştirmenin kurum açısından önemli olduğunu ve bu zor görevi üstlenmenin kendileri için gurur verici olduğunu söyleyerek, "Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak ve onların emrinde olmak bizim için son derece gurur verici. Bu görevi üstlenmek kolay değil ve bu uğurda bazen şehitler veriyoruz. Nitekim iki gün önce İstanbul'da polislerimize yapılan saldırı sonucu üç polisimizi şehit verdik" şeklinde konuştu. 

İyi bir hizmet vermenin temel şartının iyi bir eğitimden geçtiğini ifade eden Kolat, "Siz insanınızı iyi yetiştirirseniz bir aşçının güzel yemek vermesi gibi iyi hizmet verirsiniz. Biz bu hizmete talip olduk. Bugün büyük oranda yüksek okul olarak eğitim veren 23 okulumuz var. Dokuz yerde dört yıllık eğitim veren okul var. Yıda 10 bin kişi mezun olarak polis teşkilatına katılmaktadır. Yılda 5 bin kişi emekli olmakta. Avrupa standartlarında 250 kişiye bir polis düşerken bu oran bizde 300 kişi. Bunu daha da yükselteceğiz. Polis kolejimiz ve akademimizde öğrenciler ciddi bir eğitime tabi tutulmakta. 600 kişi yurt dışından geldi ve polis akademisinden mezun oldu. 

Güvenlik işbirliği çevresinde hem hizmet alıyoruz, hem hizmet veriyoruz. 60 ülkede elemanlarımız eğitim vermektedir. 165 baş komiser çeşitli yerlerde doktora yapmakta ve bunların büyük bir kısmı Amerika'da. Teknolojik açıdan Emniyet Genel Müdürlüğü olarak ciddi mesafeler aldık. Bütün bunlar halkımızın emniyeti ve huzuru için. Bundan dolayı şu anda mezun olan arkadaşlarımızın görev ve sorumlulukları daha da arttı" dedi. 

Polis Koleji Müdürü Cenk Durukan ise, teşkilatın amir ihtiyacını karşılamak amacıyla 519 arkadaşın kurslarını başarıyla bitirdiğini belirterek, "Okulumuzdaki kursu gördü ve artık komiser yardımcısı olarak göreve başlayacağız. Halkımız, hakkı, hukuku, adaleti, sağduyuyu ve güveni şahsınızda görmek isteyecek, çalışma hayatınız boyunca hangi kademede olursanız olun yaptığınız her icraat devletimize mal edilecektir. Devletimizin yüce adaletini, güler yüzünü, şefkatini ve sevecenliğini halkımıza gösterin. Devletin, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü, cumhuriyetimizi, Atatürk ilke ve inkilaplarını her yerde sonuna kadar savunmakta kararlı olun" dedi. 

Konuşmaların ardından dönem birincisi olan Mehmet Kahraman yaş kütüğüne dönem plaketi çaktı. Dereceye giren komiser yardımcılarına ise plaket verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 14:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa KARATAŞ IP: 88.232.94.xxx Tarih : 12.07.2008 18:25:23

Her Ne kadar buruk bir tören olsada şehit arkadaşlarımıza Allahtan Rahmet,yakınlarına sabır dileklerimizle. Tek Vatan Tek Bayrak duygusu içerisinde, Milletimizin Birlik ve beraberliği için elimizden gelen hizmeti yapacağımıza söz vererek, Mezun olan arkadaşlara hayırlı görevler dilerim.