7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Burulaş otobüs ihalesini Otokar kazandı

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Sanayi Ticaret. A. Ş. (BURULAŞ) tarafından açılan otobüs ihalesini Otokar kazandı. Otokar, 25 adet Doruk 190LE otobüsü 31 Aralık'a kadar teslim edecek.


Koç Topluluğu şirketlerinden olan Otokar, çağdaş ve modern yolcu taşımacılığı için tasarladığı, Türkiye'nin ilk alçak taban girişli 9 metrelik belediye otobüsü modeli Doruk 190LE ile Bursa halkının hizmetine giriyor. Doruk 190LE otobüsün en önemli özellikleri, rahat yolcu iniş binişi, engelli kişilerin taşınması, aracın iç mekanının ferah olması, masrafların düşük olması, şehre modern bir görünüm kazandırması olarak sıralanıyor.

İhalenin sonuçlanması üzerine bir açıklama yapan Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Doruk 190LE'nin özellikle Avrupa Birliği'ne uyum çerçevesinde zorunlu hale gelecek engelli yolcu taşımacılığı için en ideal araç olduğunu belirterek, "Doruk 190LE, modern toplu taşımacılık anlayışı ile hizmet edenlerin ilk tercihi olan bir otobüs. Ocak 2009'dan itibaren Avrupa Birliği'ne uyum programı çerçevesinde Türkiye'de toplu taşımacılıkta kullanılan otobüslerin belli bir kısmında engelli taşımacılığı zorunlu hale gelecek. Doruk 190LE bu yeni regülasyonlara da birebir uyumlu. Doruk 190LE, alçak giriş tabanı, arka kapısındaki engelli rampası ile engelli yolcu taşımacılığına hizmet ediyor ve bu özelliği ile de en ideal ve ekonomik otobüs" dedi.


Doruk 190LE'nin aynı zamanda Design Turkey yarışması kapsamında ulaşım ve taşıma araçları kategorisinde "En İyi Tasarım" ödülü aldığının altını çizen Akgül, "Çağdaş taşımacılık anlayışını benimseyen hizmet odaklı kurumların ilk tercihi olan Doruk 190LE Bursa halkına hayırlı olsun" diye konuştu.


Alçak taban girişli DORUK 190LE, kolay yolcu iniş-biniş avantajı ile hareket engelli, yaşlı ve çocuklu yolculara güvenli ve konforlu seyahat imkan sağlamak amacıyla tasarlandı. Düşük dönüş yarıçapı ve 9 metrelik kısa boyu ile Doruk 190 LE, özellikle yapılaşma nedeni ile büyük otobüslerin kullanılamadığı veya ekonomik olmadığı alanlarda çağdaş ve modern toplu taşıma çözümleri sunuyor. Doruk 190LE, Türkiye'nin 9 metre sınıfında toplam 65 kişilik kapasitesi ile basamaksız ulaşım aracı olması ve otobüs - midibüs sınıfları arasında yeni bir segmentte yer almasıyla yolcu taşımacılığına alternatif getiriyor. Bu özelliği ile araç, Türkiye'de şehir içi toplu ulaşım alanında yeni bir araç sınıfı yaratarak bir ilk oluyor. Doruk 190LE, engelli ve bebek arabası iniş-binişleri için özel tasarımlara sahip. Arka kapısında kullanılan rampa sistemi ile çağdaş taşımacılık sunuyor. Geniş iç hacmi ve büyük yan camlar ile yolcular için şehir içinde ferah bir taşımacılık sunarken özel tasarımlar kullanılarak şoförün görüş açısını artıran kavisli ön camı ve otomatik vitesli olması ile sürücüye de konfor sağlıyor. Bağımsız ön aks, alçak girişli olması sebebiyle yüksek iç yükseklik ve geniş iç hacim sunuyor. Araçta büyük ve geniş camlar bulunuyor. Bu sayede yolcular rahat ve ferah seyahat ediyor. ABS ve ASR gibi kullanılan güvenlik sistemleri, ön ve arkada tam kuru havalı disk frenler sayesinde sürüş güvenliği maksimum seviyede sağlanıyor.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 16:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin bayn IP: 88.245.218.xxx Tarih : 21.11.2008 22:44:12

iyi güzelde hayırlı olsunda,geçen senelerde traktör römorku gibi iveco lar vardı ,bir yıl sürmedi tarih oldu,kimileri cukkayı buldu,olan vatandaşa oldu..inşaallah bunlarda böyle olmaz..