7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

BURULAŞ'a 25 yeni otobüs

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği (BURULAŞ) tarafından açılan otobüs ihalesini kazanan Otokar Firması'nın, 25 adet Doruk 190LE otobüsü 31 Aralık’a kadar teslim edeceği bildirildi.


Türkiye’nin ilk alçak taban girişli 9 metrelik belediye otobüsü modeli Doruk 190LE Bursalıların hizmetine giriyor. Otobüslerin en önemli özelliğinin rahat yolcu iniş binişi, engelli kişilerin taşınması, aracın iç mekanının ferah olması, masrafların düşük olması, şehre modern bir görünüm kazandırması gösteriliyor.
İhalenin sonuçlanması üzerine bir açıklama yapan Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Doruk 190LE’nin özellikle Avrupa Birliği’ne uyum çerçevesinde zorunlu hale gelecek engelli yolcu taşımacılığı için en ideal araç olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Ocak 2009’dan itibaren Avrupa Birliği’ne uyum programı çerçevesinde Türkiye’de toplu taşımacılıkta kullanılan otobüslerin belli bir kısmında engelli taşımacılığı zorunlu hale gelecek. Doruk 190LE bu yeni regülasyonlara da birebir uyumlu. Doruk 190LE, alçak giriş tabanı, arka kapısındaki engelli rampası ile engelli yolcu taşımacılığına hizmet ediyor ve bu özelliği ile de en ideal ve ekonomik otobüs"
Doruk 190LE’nin aynı zamanda Design Turkey yarışması kapsamında ulaşım ve taşıma araçları kategorisinde “En İyi Tasarım” ödülü aldığının altını çizen Akgül: “Çağdaş taşımacılık anlayışını benimseyen hizmet odaklı kurumların ilk tercihi olan Doruk 190LE Bursa halkına hayırlı olsun” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 22:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?