7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

BURULAŞ'ta çifte bayram

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile BURULAŞ işçilerinin bağlı bulunduğu Demiryolu-İş Sendikası arasında yaklaşık 6 aydır süren toplu sözleşme görüşmeleri mutlu sonla neticelendi. 

Tarihi Belediye Binası’nda bir araya gelen taraflar, çalışanların maaşlarına ilk bir yıl için yüzde 18 oranında artışı öngören sözleşmeye imza attılar. Demiryolu-İş Sendikası Genel Başkanı Ergun Atalay, iki tarafından da mağdur edilmediği ve çalışanların taleplerinin karşılandığı bir sözleşmeye imza attıklarını belirtti. 

BURULAŞ çalışanlarının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Bursalılara en iyi hizmeti vermek için çabalayacaklarının altını çizen Atalay, sözleşme görüşmeleri sürecinde işçiler kadar gayret gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’e ve ekibini de teşekkür etti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ise sözleşmelerini sonuçlandırarak Ramazan Bayramı öncesi Burulaş çalışanlarına çifte bayram yaşattıklarını söyledi. Özellikle çalışanlar açısından oldukça karlı bir sözleşmeye imza attıklarına işaret eden Başkan Şahin, “Biz alın teri ve emeğin ne oluğunu biliyoruz. O yüzden hakkını veriyoruz. Görüşmelere başladığımızda enflasyon oranı yüzde 12 civarlarındaydı. Bugün çalışanlarımıza enflasyonun da üstünde ilk bir yıl için yüzde 18 oranında maaş artışı öngören bir sözleşmeye imza attık. İki taraf için de hayırlı olsun. Güle güle harcasınlar” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Recai Ekmekçi ile BURULAŞ Genel Müdürü Ali Kaya’nın da katıldığı görüşmelerde toplu sözleşme Başkan Şahin ile Atalay arasında imzalandı. Sendikanın işyeri temsilcilerinin de bulunduğu görüşmede Başkan Şahin, tüm çalışanlar adına temsilcileri tebrik etti. İşçiler de bugüne kadar olduğu gibi bugünde kendilerini mağdur etmeden aileleriyle birlikte bayrama mutlu girmelerini sağladığından dolayı Başkan Şahin’e teşekkür ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 22:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?