7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

BUSİAD ile Kalder'den iyi niyet adımı

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) ile Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi arasında çağdaş kalite anlayışının yaygınlaşması kapsamında 1998 yılından bu yana yürütülen poje için Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi imzalandı. 

Kültürpark içerisinde gerçekleştirilen 2008 Bursa Kalite Ödülü Toplantısı'na BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arif Özer, Kalder Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Kaylan, Kalder Bursa Şubesi Başkanı Sami Erol ile bazı kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Programda konuşma yapan Başkan Özer, ABD'deki ekonomik krizin büyük boyutlara ulaştığını belirterek, bazı firmalarda sipariş azalmaları ve eleman çıkarmalarının meydana geldiğini söyledi. Bu uygulamanın vahşi kapitalizmin sonucu olduğunu dile getiren Özer, "Bazı firmalarda sipariş azalmaları ve eleman çıkarmaları oluyor. Bunlar vahşi kapitalizmin sonuçlarıdır. ABD'deki yatırım bankaları hem kendileri perişan oldu, hem de başkalarını perişan ettiler. Bambaşka boyuta girdik. Dünyada büyük bir değişim var. Bu değişim toplam kalite anlayışı ve EFQM modelinin içerisinde var" dedi. 

Kalder Bursa Şubesi Başkanı Sami Erol ise Avrupa Kalite Süreci'ne Türkiye'den 11 kuruluşun katıldığını belirterek, "Katılan firmalardan 11'i finale kaldı. Türkiye'den katılan firmalar arasından da 4 firma finalde yer alacak. Finaldeki firmalardan 3'ünün de Bursalı olması bizleri gururlandırıyor. Bu süreç içinde yer alacak Bosch Bursa Fabrikası, Nilüfer Belediyesi ve Bursagaz'a başarılar diliyorum ve yöneticilerini kutluyorum" diye konuştu. 

Erol'un konuşmasından sonra açıklama yapan Bursa Kalite Ödülü Yürütme Kurulu Başkanı Sadettin Çiçek, başvuru süresinin 24 Eylül 2008 tarihinde sona ereceğini açıkladı. Değerlendirmeler sonrasında ödül alan firmaların 18 Nisan 2009 tarihinde açıklanacağını kaydeden Çiçek, başvuracak firmalara başarılar diledi. Konuşmaların ardından törene katılan Kalder Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Kaylan ve BUSİAD Yönetimi sanal olarak hazırlanan Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi'ne imza attı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 14:14:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?