7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

BUSİAD Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) "9. Geleneksel Tekstil Tasarımcıları Desen Yarışması" ödül töreni gerçekleştirildi. 

Bu yıl 9.'su düzenlenen 'Tekstil Tasarımcıları Desen Yarışması'nda dereceye giren 5 kişiye ödülleri, çok sayıda işadamının katıldığı bir törenle Altınceylan'da verildi. Törende bir konuşma yapan BUSİAD Başkanı Arif Özer, genç tasarımcıları sanayicilerle biraraya getirmek için 9 yıldır tasarım yarışması düzenlediklerini belirterek, "Bugüne kadar sanayiciler olarak kalite ve verimliliği konuştuk. Şimdi kalite ve verimlilik sürekli hale geldi. Para kazanmak ve sektörde gelişmek için farklı birşeyler oluşutmak lazım. Fark oluşturmak da yeni tasarımlarla mümkün. Türk sanayicilerimizde bunun farkına vardı. İşte bu aşamada biz de 9 yıldır desen ve tasarım yarışması düzenliyoruz. Bu yarışmaya ilgi, her geçen yıl artarak devam ediyor. Gelecek yıllarda da gençlerimizi iş hayatına kazandırmayı hedeflediğimiz bu etkinliğimize, BUSİAD olarak devam etme kararlılığındayız" dedi. Bu arada, BUSİAD 9. Geleneksel 'Tekstil Tasarımcıları Desen Yarışması'nda birinciliğe 'Melanippe' rumuzlu eseriyle Seda Aksu, ikinciliğe 'Zerbafte' rumuzlu eseriyle Mehtap Küçük, üçüncülüğe de 'Zümrüt' rumuzlu eseriyle Fatma Elvan layık görüldü. Birinciye 3 bin YTL, ikinciye 2 bin YTL, üçüncüye de bin 500 YTL para ödülü verildi. Yarışmada mansiyon ödüllerini 'Renginay' rumuzlu eseriyle Nurdan Uz ve 'Calimero' rumuzlu eseriyle Ayşe Özdemir aldı. Mansiyon alanlara 750'şer YTL para ödülü verildi. 

Yarışmada Seçici Kurul üyeleri; Uludağ Üniversitesi öğretim görevlileri Sevgi Yüksel Uzunöz, Nurhan Yeşil ve Halim Şensoy; sektörü temsilen Canan Sönmez Canik ve Abdullah Alçiçek; BUSİAD'ı temsilen de Mehmet Arif Özer ve Günal Baylan'dan oluştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 12:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeynep IP: 85.103.254.xxx Tarih : 1.03.2008 18:37:08

gençleri yarışmalarda derece alarak görmek çok güzel..güzel sanatlar mezunu biri olarak..ama onlara iş imkanı sağlanıyormu onları sorgulamak lazım...burda iş sahibi olanlarada işverenlerede çok iş düşüyor..ödül vermekle yetinmeyip bu yetenekli gençlere iş sahasında görevlendirmek gereklidir..basından takip etmeye devam ediez başarılar