7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

BUSMEK eserleri göz kamaştırdı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nın (BUSMEK) 2007 - 2008 eğitim öğretim yılı final gecesi, Tayyare Kültür Merkezi'nde görkemli bir organizasyona sahne oldu. Etkinlikte görev alan kursiyerler ile BUSMEK yönetici ve öğretmenleri, başarılı bir dönemi geride bırakmanın onurunu yaşadı. 

Bursa'da 3 yıldır faaliyet gösteren BUSMEK, her geçen gün başarısını perçinlemeye devam ediyor. Balibey Han, Tayyare Kültür Merkezi ve Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde 15 bin kursiyerin 3 bin 500 eserinin sergilendiği BUSMEK 3. Genel Sergisi'nin ardından gerçekleştirilen final gecesi, mezuniyet sevinci yaşayan kursiyerlerin heyecanını ikiye katladı. Meslek edinmek veya boş vakitlerini değerlendirmek adına kurslara başlayıp yaşamlarına BUSMEK ile yepyeni renkler katan kursiyerler, Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği görkemli gecede hünerlerini sergiledi. Geceyi, kursiyerlerin aileleri de ilgiyle izledi. 

BUSMEK Genel Koordinatör Mustafa Özen, BUSMEK'in Bursa'daki iş gücü potansiyelini yükselttiğini belirterek, "BUSMEK, günden güne büyüyor, gelişiyor. BUSMEK'te birkaç yıl içerisinde kent sınırlarını aşacak projeler üzerinde çalışıyoruz" diyerek, kısa süre sonra yönetim merkezi ile bazı branşların Merinos Kültür Merkezi'ne taşınacağını müjdeledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın ise, BUSMEK'in bugüne kadar 31 bin insanı meslek sahibi yapma konusunda ciddi ve önemli bir görevi üstlendiğini söyleyerek, "BUSMEK, insanların yüreklerindeki güzelliklerin dışa vurulmasını sağlıyor. Kimileri için rehabilitasyon merkezi sayılabilen kurslar, vatandaşlarımızın yüzlerini güldürüyor, gözlerini parlatıyor. BUSMEK, güler yüzlü insanlara güzel mesajlar veren bir adres…" diye konuştu. 

Renkli görüntülerin yaşandığı gecede, kursiyerler, kimi zaman hayal perdesine umutlarını yansıttı; bazen de yüreğinin derinliklerinde sakladığı oyunculuk aşkını bir tiyatro oyununda sahneledi. Karagöz Gölge Oyunu Tasvir Yapımı ve Oynatımı kursuna katılarak Karagöz Müzesi'nde Hayali Nevzat Çiftçi'den eğitim alan kursiyerler, gölge oyunu gösterisiyle izleyenleri güldürürken düşündürdü. Alacahırka Kurs Merkezi Tiyatro bölümü kursiyerlerinin oyunları, izleyenleri kahkahaya boğarken; Halk Oyunları bölümü tarafından sergilenen Bursa yöresi oyunları da konukları geleneksel kültürümüzün en zengin danslarıyla buluşturdu. Takı tasarımı eğitimi alan 17 kursiyer, 10'u telkari, 30'u da otantik takılardan oluşan takı defilesinde katılımcıların beğenisini kazandı. BUSMEK'te stilistlik, modelistlik ve giyim eğitimi alan 20 kursiyerin göz nuru 40 ürününün yer aldığı 'İnsan Ruhu' temalı defile ise görkemli geceye damgasını vurdu. Üniversite sınavına hazırlanan, moda tasarım eğitimi almak isteyen Emine Şener'in galoş ve karbon köpük kullanarak 3 günde hazırladığı gece kıyafeti ile Yurda Tarhan'ın diktiği gelinlik, defilede en büyük ilgiyi gören parçalar oldu. Yurda Tarhan, gelinliği Saniye Rıza Kız Yetiştirme Yurdu'na bağışladı. 

Programın sonunda, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, 12. Pebeo Kumaş Boyama Yarışması'nda Türkiye 2.'si olan usta öğretici Nadide Yakıt ile öğrencisi Nadide Buturak'a plaket verdi. Nadide Yakıt da Genel Koordinatör Mustafa Özen'e teşekkür plaketi sundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in eşi Neriman Şahin de BUSMEK'e verdiği destekten dolayı BUSMEK Genel Koordinatör Yardımcısı Ayla Tiftik tarafından çiçekle ödüllendirildi.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 15:16:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?